English

23η εβδ:Με ορίζοντα την καθαρά Δευτέρα !

Μια βδομαδούλα ακόμα στην πλάτη μας..με μια αργία την Τρίτη, λόγω του πολιούχου, Αγίου Θεοδώρου του Βυζαντινού και με ένα αποκριάτικο πάρτι την Παρασκευή!

Από τη Δευτέρα δουλέψαμε το τελευταιο δίψηφο σύμφωνο της ενότητας, το ντ και προχωρήσαμε σε επανάληψη των ει,αι,οι,μπ και ντ. Στον χρόνο που μας περισσεύει σε κάθε μάθημα γλώσσας παίξαμε κουίζ για επανάληψη της γραμματικής  μας. Στα Μαθηματικά αυτής της εβδομάδας συνεχίσαμε με την εξάσκηση σε δεκάδες και μονάδες! Εξοικειωθήκαμε περισσότερο με πράξεις μεταξύ Δεκάδων και Μονάδων και στο τετράδιό μαθηματικών μας! Πλέον μας φαίνονται παιχνιδάκι!

Συνεχίζοντας τις δραστηριότητες από το project των Καιρικών Συνθηκών - Συναισθημάτων μας και με έμπνευση λίγη από την αγάπη του Αγίου Βαλεντίνου (που πέρασε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο), φτιάξαμε ένα ομαδικό ουράνιο τόξο γεμάτο καρδουλένιες ευχές! Θυμηθήκαμε ότι το ουράνιο τόξο μας κάνει να νιώθουμε ελπίδα και πάντα να ευχόμαστε για κάτι καλύτερο! Κι εκεί ήρθαμε σε μας...Τι ευχη θα κάναμε για εμάς και την τάξη μας; Πώς μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι; Ξεκινήσαμε τις ευχές μας με το "Μακάρι..." και η κάθε απάντηση έκρυβε και μια επιθυμία για την ομάδα μας! Δεν έχει σημασία αν έχουμε μικρολαθάκια, σημασία έχει να τολμάμε να γράφουμε αυτό που θέλουμε να εκφράσουμε και να αγαπήσουμε τον γραπτό λόγο!  Όσο η ολομέλεια έγραφε, κάθε ομαδα σηκώνονταν με τη σειρά και έφτιαχνε με τεχνική ψηφιδωτού κολάζ το κομμάτι της στο ουράνιο τόξο. Όλοι βάζουμε το δικό μας κομμάτάκι... για ένα όμορφο αποτέλεσμα! Κυριολεκτικά και μεταφορικά!

 

Η Πέμπτη μας ήταν μια μέρα ανάλφρη! Φυσικά ολοκληρώσαμε τη Γλώσσα μας και την επανάληψή μας και μετά καταπιαστήκαμε με τους χαρταετούς! Είδαμε την ιστορία και τον συμβολισμό του χαρταετού και διαβάσαμε τι έλεγαν τα παλιά βιβλία της Α τάξης για αυτό το έθιμο! Φτιάξαμε τους δικούς μας, τους δέσαμε και όποιος ήθελε βγήκε φωτογραφίες με το χαρταετό του να....αιωρείται, σαν να πετάει στα αλήθεια!!! Χρειάστηκε χρόνος και έμπνευση, αλλά όλοι οι χαρταετοί μας ήταν υπέροχοι! Και όλοι ανυπομονούσαν να τον πετάξουν στα αλήθεια! Τι κι αν είπαμε για στον σκελετό και το ζύγισμα; Μια προσπάθεια (τουλάχιστον) όλοι ήθελαν να την κάνουν!

Με την κ. Ελένη, των αγγλικών, οι μαθητές και οι μαθήτριες μίλησαν για το καρναβάλι και τις στολές τους στα αγγλικά και τις αποτύπωσαν στις ζωγραφιές τους!

Την Παρασκευή ήταν η ημέρα του αποκριάτικού πάρτι! Τις πρώτες δυο ώρες μιλήσαμε για τα έθιμα της αποκριάς, καταγράψαμε κάποια και σκεφτήκαμε στολές που αρχίζουν από τα γράμματα της ΑΠΟΚΡΙΑΣ, σχηματίζοντας την ακροστιχίδα της. Δημιουργήσαμε συμμετρικούς κλόουν και λύσαμε αναγραμματισμούς αποκριάτικων λέξεων ομαδικά!

Όλοι ανυπομονούσαν για την ώρα του πάρτι! Στήσαμε έναν μεγάλο μπουφέ, βάλαμε τους απαραίτητους κανόνες και έπειτα χορέψαμε με καρναβαλίστικη μουσική! "Κύρία...σήμερα έγινες κι εσύ παιδί...", μου είπαν! Χα,χα!!!Πράγματι...δεν ήμουν πολύ αυστηρή σήμερα! 🙂🙃

Τι άλλο κάναμε...; Φωτογραφηθήκαμε με τις στολές μας ομαδοποιοώντας ανα χρώματα! Επίσης, είχαμε και μια γωνιά για ομαδική κατασκευή χαρταετού! Τα κορίτσια της τάξης πραγματικά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να τον φτιάξουν! Τα αγόρια χόρευαν και κυκλοφορούσαν παίζοντας διάφορους ρόλους με τις στολές τους! Αναμφίβολα αναδείχθηκαν οι δραματικές τους ικανότητες!!! Μια από τις πιο όμορφες στιγμές ήταν όταν μας επισκέφθηκε το Α1 και μας ξεσήκωσε με την κιθάρα του κ. Γιώργου!

Στο τέλος της ημέρας μας, βγήκαμε για ένα ενιαίο πάρτι στην αυλή του σχολείου! Οι τάξεις ενώθηκαν με παραδοσιακούς χορούς και με το παραδοσιακό γαϊτανάκι!

Ευχαριστούμε την κ. Ελένη Γυρέλλη για την όμορφη ομαδική μας φωτογραφία! Χτίσαμε αναμήσεις και αυτήν την εβδομάδα!!!

Καλό 3ήμερο και καλά Κούλουμα σε όλους!

Καλή Σαρακοστή!!!