Χριστουγεννιάτικος κορμός σοκολάτα, Ηλιάνα

Σ' ένα μπολ

 

60 γρ. αλεύρι

35 γρ. κακάο

1κ.γ.μπέικιν πάουντερ

1 βανιλίνι

Στο μίζερ

140 γρ. ζάχαρη

4 αυγά

ανακατεύω σε δυνατή ταχύτητα και ενσωματώνω τα υλικά από το πρώτο μπολ και προσθέτω 30ml ηλιέλαιο. Σε μεγάλο ταψί βάζω λαδόκολλα και στρώνω το μείγμα. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 180' για 12'. Αφού ψηθεί το πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη.

Κρέμα

500 γρ. μόρφατ ή κρέμα γάλακτος 35%

1 βανιλίνι

200 γρ. ζαχαρούχο γάλα

Χτυπάμε μέχρι να γίνει σαντιγύ. Αλείφω με γάλα το παντεσπάνι, απλώνω τη μισή σαντιγύ και τυλίγω με ρολό. Στην υπόλοιπη κρέμα προσθέτω 2 κ.σ. κακάο και ανακατεύω . Το βάζω σε κορνέ και διακοσμώ το ρολό.

Χριστουγεννιάτικος κορμός σοκολάτας - Ένα γαλλικό γλυκό που θα λατρέψουν μικροί & μεγάλοι (vid) - Mothersblog.grΧριστουγεννιάτικος κορμός σοκολάτας | Foodmaniacs.gr: Γλυκές & Αλμυρές Συνταγές ΜαγειρικήςΣυνταγή ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΚΟΡΜΟΣΚορμός Χριστουγεννιάτικος με βανίλια και σοκολάτα - Freshbakery.gr

Leave a Reply