Τρουφακια απο την Αργηρω Μπαρμπαριγου

ΥΛΙΚΑ

200 γρ κουβερτουρα ψιλοκομμενη

1 συσκ γαλα ζαχαρουχο   400 γραμ.

100 γρ  βουτυρο

4 κσ κακαο

1 φλ καρυδοψιχα ψιλοκομμενη

1 σκ μπισκοτα πτι μπερ    225 γραμ

2-3 κ.γ κονιακ (η ρουμπι η αλλο λικερ της αρεσκια σας)

 

χαρτακια γγια τρουφακια

 

Για την επικαλυψη  

λιγη τρουφα σοκολατας

λιγο τρημενο φιστικι Αιγινης

λιγο τριμενο καρυδι

λιγη τριμενη καρυδα (ινδικαριδο)

λιγη λιωμενη κουβερτουρα

 

 

Για τα τρουφακια

  1. Βαζουμε σε μια κατσαρολα το ζαχαρουχο τη σοκολατα το βουτθρο και το κακαο

Σε πολυ χαμηλη φωτια αφηνουμε τα υλικα να λιωσουν ανακατευωντας  τακτικα

Μολις τι μιγμα για τα τρουφακια με ζαχαρουχο γαλα και πτι μπερ γινει ομοιογενες το αφηνουμε να κρυωση ελαφεα

Σπαμε τα μπισκοτα σε μικαρα καμματια με το χερι μας τριβονταστα μεσα στο μειγμα

προσθετουμε το καρυδι και το κονιακ και ανακατευουμε πολυ καλα

αφηνουμε το μειγμα για τα τρουφακια να κρυωσει στο ψυγειο για λιγο

αφου κρυωσει και μπορουμε να το πλασουμε παιρνουμε καουταλιες και πλαθουμε σε μικρα μπαλακια

τα κυλαμε σε οποια επικαληψη προτιμαμε

τα βαζουμε σε χαρτακια και τα διατηρουμε στο ψυγειο

με το ιδιο ακριβος μειγμα μπορουμε να φτιαξουμε και κορμο μασαικο

αντι να πλασουμε τρουφακια βαζουμε ολο το μειγμα σε μεμβρανη και του δινουμε σχημα ρολου

το τυλιγουμε σφιχτα και το παγωσουμε στο ψυγειο για να σφιζει και να κοβεται

 

ΕΛΠΥΖΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΑΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

 

 

Leave a Reply