Ελληνικά

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

1925-1954

Η 10η Μαρτίου του 1925 γράφεται στη ιστορία του ελληνικού και παγκόσμιου αθλητισμού με χρυσά γράμματα! Η ημέρα ίδρυσης του μεγαλύτερου ελληνικού Συλλόγου, του Ολυμπιακού!     Της ομάδας που έγινε ο ΘΡΥΛΟΣ του Ελληνικού Αθλητισμού και μια ταυτότητα υπερηφάνειας για τους ανθρώπους του μόχθου, της εργατιάς. Για τους ΝΙΚΗΤΕΣ της ζωής.

1955-1975

Ο Ολυμπιακός μας, η ομάδα του Πειραιά έγινε ομάδα όλων των Ελλήνων. Ήταν η εποχή που ο Ολυμπιακός έγινε ΘΡΥΛΟΣ, πλάθοντας γενιές και γενιές νέων Ολυμπιακών, με θαυμαστά επιτεύγματα! Στα ξένα γήπεδα, οι φίλαθλοί μας χειροκροτούσαν περισσότερο και από το δικό μας γήπεδο αναγνωρίζοντας την αγωνιστική ανωτερότητά μας, ενώ το ενδιαφέρον όλης της φίλαθλης Ελλάδας ήταν έντονο για τους αγώνες του Θρύλου μας.

1976-2001

Το 1979 ομάδα επιφανών εφοπλιστών ανέλαβε τις τύχες της ομάδας! Ανάμεσα τους και ο Μιλτιάδης Μαρινάκης,  πατέρας του ηγέτη του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη,   ο οποίος πρόσφερε τα μέγιστα και από τη θέση του Γενικού Αρχηγού. Το καλοκαίρι του 1979 το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής γίνεται επαγγελματικό, για πρώτη φορά στην ιστορία και το κατακτά ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

2002-2013

Ο Ολυμπιακός μας στέφεται ξανά πρωταθλητής την περίοδο 2001-2002, ενώ τη σεζόν 2002-03 η ομάδα μας μετακομίζει από το ΟΑΚΑ στη Ριζούπολη. Μένουμε εκεί για δύο χρόνια και καταγράφονται στη Ριζούπολη κάποιες μεγάλες ευρωπαικές επιτυχίες όπως το 6-2 επι της Λεβερκούζεν και το 3-0 επί της Γαλατάσαράι.

Στο δρόμο για το πέμπτο αστέρι!

Τα 4 αστέρια, τα οποίο κοσμούν την τιμημένη ερυθρόλευκη ριγωτή φανέλα, πάνω από τον Δαφνοστεφανωμένο Έφηβο, είναι τρανή απόδειξη του μεγαλείου αυτής της ομάδας, αυτού του Συλλόγου, αυτής της ΙΔΕΑΣ!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗ!

> 10 Πρωταθλήματα Ελλάδας σε 12 χρόνια (2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2020, 2021, 2022)

> 4 Κύπελλα Ελλάδας (2012, 2013, 2015, 2020)

> 4 Νταμπλ (2012, 2013, 2020)

> 118 ευρωπαϊκούς αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις με 50 νίκες / 16 ισοπαλίες / 52 ήττες

> 20 ευρωπαϊκά διπλά, μεταξύ άλλων σε:

Άρσεναλ, Μονπελιέ, Μαρσέιγ, Ρούμπιν Καζάν, Άντερλεχτ, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Γιανγκ Μπόις, Οσμανλισπόρ, Παρτιζάν, Μπασακσεχίρ, Κράσνονταρ, Φενέρμπαχτσε…

> Μεγάλες εντός έδρας νίκες, μεταξύ άλλων με:

Γιουβέντους, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μίλαν, Άντερλεχτ, Μπορούσια Ντόρτμουντ, Άρσεναλ, Μπενφίκα, Μαρσέιγ, Αϊντχόφεν, Φενέρμπαχτσε…

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ!

Ιδιαίτερη μνεία χρίζει η κοινωνική δράση του Ολυμπιακού μας. Από το 2010 και έπειτα, οπότε ο κ. Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού έβαλε τις βάσεις για μία ομάδα-πρότυπο, η οποία θα επιστρέφει πάντοτε την αγάπη, την οποία λαμβάνει, από τον κόσμο!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ:

1}Kατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού ο Βαγγέλης Μαρινάκης φώναξε και πάλι “παρών” με προσφορά χρημάτων για τη δημιουργία 12 κλινών ΜΕΘ στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας αλλά και την προσφορά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Τζάνειο Νοσοκομείο.

2}Η στήριξη δεν έλειψε ούτε στις κρίσιμες ώρες που πέρασε ο Έβρος στις αρχές του 2020, με τον Ολυμπιακό να στέλνει τρεις νταλίκες με είδη πρώτης ανάγκης στους συνοριοφύλακες της πατρίδας μας.

3}Ο θρύλος ήταν εκεί, όταν η Μάνδρα χτυπήθηκε από τις φονικές πλημμύρες και πρόσφερε τεράστια υποστήριξη στους πλημμυροπαθείς, για μέρες και μέρες. Ήταν εκεί όταν οι φωτιές κατέστρεψαν ζωές και περιουσίες στο Μάτι και την Ανατολική Αττική εν γένει.

ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ!

Η ΦΕΤΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ:                      Ολυμπιακός: Η ώρα και το κανάλι του αγώνα με την Φερεντσβάρος για το Conference League               Ολυμπιακός: Η πιθανή ενδεκάδα για το ματς με τη Φερεντσβάρος - Debut.gr

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΦΕΤΟΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΔΙΟΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΠΡΟΚΡΙΘΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ( EUROPA LEAGUE ). ΑΥΤΗ Η ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΧΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΦΟΥ ΗΤΑΝ Η ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΣΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΗΘΛΑΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ. ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΗΤΑΝ ΙΣΟΠΑΛΕΣ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΕΝΑΣ "ΟΠΑΔΟΣ"  ΕΡΙΞΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΜΙΑ ΚΡΟΤΙΔΑ. ΕΚΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ ΚΑΙ ΕΤΣΙ Ο ΠΑΟ ΠΗΡΕ ΤΟ ΜΑΤΣ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΧΑΛΑΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΕΡΙ . Η ΚΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΗΝΕΧΙΣΤΙΚΕ ΜΕΧΡΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΠΟΥ Η ΟΜΑΔΑ ΠΗΡΕ ΕΝΑΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΕΘΗΚΕ Η ΟΜΑΔΑ . ΣΗΜΕΡΑ Η ΟΜΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΦΟΥ "ΤΡΕΧΕΙ" ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΣΕΡΙ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΦΕΤΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ.

 

ΟΣΦΠ-Λεβαδειακός:Η 11αδα των ερυθρολεύκων – SportReview Το website των σπουδαστών

Αφήστε μια απάντηση