ΚΛΙΜΑ-ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΔΡΑΣΗ

ΘΕΜΑ:  ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Βάμου καλεί εκπαιδευτικούς και μαθητές να συμμετέχουν στην Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για το Κλίμα, με αφορμή την 5η επέτειο της Παγκόσμιας Συμφωνίας για το Κλίμα το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020.  Δράσεις που προτείνονται από το ΚΠΕ Βάμου:

Α) ΑΝΑΡΤΗΣΗ στο διαδίκτυο στα ιστολόγια του ΚΠΕ Βάμου υλικού όπως ζωγραφική, βίντεο, κειμένων, κατασκευών από μαθητές κι εκπαιδευτικούς με μηνύματα για την προστασία του πλανήτη και για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Β) ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ (τηλεδιάσκεψη) του Περιφερειακού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Αλλά.ΖΩ για το Κλίμα» που συντονίζει το ΚΠΕ Βάμου, το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020, από τις 11.00  το πρωί έως τις 13.00.

Γι’ αυτή τη δράση, το Δίκτυο «Παρασκευές για το Κλίμα» (που δημιουργήθηκε από τη Σουηδή μαθήτρια Greta Thunberg) προτείνει να είναι κεντρικό θέμα το αίτημα να ληφθούν μέτρα για να μην αυξηθεί η θερμοκρασία του πλανήτη πάνω από 1,5 βαθμό Κελσίου.

Α) Μια από τις προτεινόμενες δράσεις είναι να σχηματιστεί η φράσηFight for 1 Point 5”
(«Αγώνας για 1,5», δηλαδή για να μην ανέβει η θερμοκρασία του πλανήτη πάνω από 1,5 βαθμό Κελσίου. Η φράση αυτή μπορεί να σχηματιστεί με κεράκια (πχ ρεζώ), με led τηλεφώνων ή (συμπληρώνουμε εμείς) με ζωγραφιές σε χαρτί ή χαρτόνι ή με ηλεκτρονική αφίσα με χρήση υπολογιστή. Η αφίσα ή το μήνυμά μας μπορεί να είναι ατομική ή ομαδική δουλειά (στην περίπτωση αυτή με τήρηση των μέτρων προστασίας από την πανδημία) και μπορεί να συμπεριλαμβάνει και το αντίστοιχο ελληνικό μήνυμα (πχ «Σώστε τον πλανήτη – Αγώνας να μην αυξηθεί η θερμοκρασία του πλανήτη πάνω από 1,5 βαθμό»). Το μήνυμα μπορεί να μεταφερθεί και με μικρό βίντεο ή animation. Στη συνέχεια ανεβάστε στο Padlet που δημιούργησε για τη δράση αυτή το ΚΠΕ Βάμου την εικόνα, αφίσα ή βίντεο που φτιάξατε. Μπορεί επίσης, αν θέλετε, να ανεβεί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας το hashtag #FightFor1point5. Σε περίπτωση χρήσης φωτογραφίας, τα πρόσωπα των παιδιών δεν πρέπει να φαίνονται.

Leave a Reply