Ανακαλύπτω ασκήσεις ενδυνάμωσης του σώματος μου.

Το να γνωρίζουμε ποιες ασκήσεις μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να γυμνάσουμε τις διάφορες μυϊκές ομάδες είναι πολύ χρήσιμο.

Αυτό ακριβώς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε στην παρούσα διδακτική ενότητα. Θα ανακαλύψουμε με ποιες ασκήσεις μπορούμε να γυμνάσουμε τα άνω και κάτω άκρα τους κοιλιακούς και τους ραχιαίους μύες.

1η Δραστηριότητα

Για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε είναι απαραίτητο να εργαστείτε αρχικά ατομικά. Θα ψάξετε στο διαδίκτυο εικόνες ασκήσεως εκγύμνασης των μυϊκών ομάδων που σας ενδιαφέρει. Σύμφωνα με το ενδιαφέρον σας θα χωριστείτε σε τέσσερις ομάδες.

Οι ομάδες αυτές είναι: Άνω άκρα - Κάτω άκρα - Κοιλιακούς - Ραχιαίους.

2η Δραστηριότητα

Μπείτε στον ψηφιακό πίνακα https://padlet.com/ilektra71/g8z3mzn794wt

Προσθέστε τις φωτογραφίες που βρήκατε απο την αναζήτηση σας κάτω απο την ανάλογη Μυϊκή ομάδα. Πριν ανεβάσετε τις φωτογραφίες θα πρέπει να συνενοηθείτε μέσω email ή viper (με όποιο μέσο εσείς θελήσετε) ώστε να μην ανεβάσετε τις ίδιες ασκήσεις αλλά και για να επιλέξετε τις πιο αντιπροσωπευτηκές για εσάς, σύμφωνα πάντα με τις ομάδες σας..

3η Δραστηριότητα

Κυκλική Προπόνηση Γενικές Πληροφορίες (πηγή: alterlife.gr) Εδώ θα βρείτε γενικές πληροφορίες για την κυκλική προπόνηση. Αφού διαβάσετε τις παραπάνω πληροφορίες είστε έτοιμοι για την τρίτη δραστηριότητα.

Επιλέξτε μια άσκηση απο κάθε ομάδα και δημιουργήστε μια κυκλική ατομική γύμναση ενδυνάμωσης όλου του σώματος. Η κάθε ομάδα θα αναρτήση τις ασκήσεις που επέλεξε κάτω απο την ονομασία της ομάδας της στον ψηφιακό πίνακα

https://padlet.com/ilektra71/vqpw27asphhl

4η Δραστηριότητα

Τώρα σηκωθέίτε απο την καρέκλα και προσπαθήστε να εκτελέσετε τις ασκήσεις που επιλέξατε και απαντήστε στο παρακάτω ερωτηματολόγιο https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScp_JPL2okWEwtpKwS9UuCMfVJnL0bYu_Kk6QmL_tIa2yW1yQ/viewform?usp=sf_link

Σας ευχαριστώ που ολοκληρώσατε τη διδακτική μας ενότητα.

 

Leave a Reply