Πώς να γράψετε ένα ποίημα Haiku

  1. Επιλέξτε ένα θέμα.Η ποίηση Haiku είναι ως επί το πλείστον γραμμένη στη φύση. Δοκιμάστε να βγείτε στον κήπο και να περιγράψετε τι βλέπετε. Μπορείτε επίσης να εμπνευστείτε από φωτογραφίες της φύσης. Για παράδειγμα, προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε την παρακάτω φωτογραφία ως θέμα.
  2. Γράψτε τις δύο πρώτες γραμμές για κάτι όμορφο.Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τον αριθμό των συλλαβών ακόμα.
  3. Μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε μια εποχιακή αναφορά.Μια αναφορά σε μια εποχή (γνωστή στα ιαπωνικά ως kigo) είναι ένα βασικό στοιχείο του haiku. Ορισμένα ποιήματα χρησιμοποιούν απευθείας λέξεις όπως το χειμώνα, το καλοκαίρι, αλλά κάποιοι χρησιμοποιούν αυτή την εποχική αναφορά πολύ λεπτή. Για παράδειγμα, ένας ποιητής μπορεί να κάνει μια έμμεση αναφορά σε εποχές αναφέροντας ένα φυτό ή ένα λουλούδι που είναι μοναδικό σε μια εποχή.
  4. Προσπαθήστε να συμπεριλάβετε μια αλλαγή στην τρίτη γραμμή.

Συμβουλές για να γράψετε ένα ποίημα Haiku

  • Χρησιμοποιήστε πολλές αισθητικές λεπτομέρειες στο ποίημά σας. Περιγράψτε τα αξιοθέατα, τους ήχους, την αφή, τις μυρωδιές ή τις γεύσεις.
  • Μην αφηγηθείτε, αφήστε τους αναγνώστες σας να ζήσουν. Περιγράψτε τη φυσική σκηνή χρησιμοποιώντας αισθητικές λεπτομέρειες, αλλά μην περιγράψετε τα συναισθήματά σας και τα συναισθήματά σας γι 'αυτό.

Ένα ποίημα χαϊκού διαφέρει από τα άλλα ποιήματα λόγω της μοναδικής δομής του με τρία στοιχεία. Το περιεχόμενο του ποιήματος διαφέρει επίσης λόγω της σχέσης του με τη φύση. Ένα άλλο χαρακτηριστικό της ποίησης Haiku είναι η σύνδεσή του με τις αισθητήριες λεπτομέρειες. Οι ποιητές του Haiku χρησιμοποιούν αισθητικές εικόνες και περιγραφικό στυλ γραφής για να αφήσουν τους αναγνώστες τους να απολαύσουν μια σκηνή από τη φύση.

1ος στιχος 5 συλ.

2ος στίχος  7συλ.

3ος στίχος 5 συλ.

 

ΠΗΓΗ https://gr.weblogographic.com/how-write-haiku-poem

Leave a Reply