Τη Δευτέρα στις 13/12/2021 η τάξη μας πήγε εκπαιδευτική εκδρομή στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη Μακρινίτσα. Εκεί παρακολουθήσαμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα   «Βότανα: υγεία, ευεξία, ομορφιά» που έχει ως στόχο να δείξει στους μαθητές την αξία των βοτάνων της Μακρινίτσας και άλλων περιοχών της Ελλάδας, την εύκολη χρήση τους και τα πλεονεκτήματα που έχουν απέναντι στα συμβατικά φάρμακα.

Στην αρχή παρακολουθήσαμε μια παρουσίαση για τα βότανα του Πηλίου και τις ευεργετικές τους ουσίες και μετά χωριστήκαμε σε ομάδες και βγήκαμε έξω να βρούμε τα βότανα. Τα αγόρια βρήκαμε μερικά βότανα εκεί γύρω, τα παρατηρήσαμε, τα μυρίσαμε και η υπεύθυνη του ΚΠΕ μας έλεγε τα ονόματά τους. Εμένα μου άρεσε πιο πολύ όταν επισκεφτήκαμε ένα κατάστημα με βότανα και η κυρία που είχε το κατάστημα μας μίλησε για τα τρία πιο συνηθισμένα της περιοχής.

Αυτό που μου έμεινε αξέχαστο ήταν ότι μάθαμε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα για βότανα τα οποία μπορούν να μας χρησιμεύσουν οποιαδήποτε στιγμή και να κάνουν καλό στην υγεία μας. Πέρασα πολύ όμορφα σε αυτή την εκδρομή κι ελπίζω να ξαναπάμε για να μάθουμε πιο πολλά για τα βότανα.

Visits: 8

Leave a Reply