• 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 500 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 2 κρόκοι
  • 1 αυγό
  • 2 βανίλιες
  • 1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
  • 60 γρ. κονιάκ
  • 1 κοφτό κ.γλ. σόδα μαγειρική
  • 150 γρ. καβουρντισμένο και χοντροκομμένο αμύγδαλο
  • 850 γρ. αλεύρι γ.ο.χ (ή αλεύρι μαλακό) κοσκινισμένο
  • Για το άχνισμα
  • 1 κιλό άχνη ζάχαρη 
  • 2 βανίλιες   

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου (21-23 ºC).Αρχικά πριν ξεκινήσουμε τη ζύμη καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα για να κρυώσουν τελείως. Απλώνουμε την αμυγδαλόψιχα ή τα αμύγδαλα με τη φλούδα (ότι σας αρέσει) σε λαμαρίνα να είναι αραιά τα αμύγδαλα μεταξύ τους και τα ψήνουμε για 10′, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 ºC στον αέρα μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως. Χοντροκόβουμε τα αμύγδαλα αφού κρυώσουν και τα αφήνουμε στην άκρη. Για αφράτους κουραμπιέδες κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αφήνουμε στην άκρη.

Views: 6

Αφήστε μια απάντηση