Φύλλο Εργασίας με Θέμα τη Μόδα /// ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Α4

Κατά την γνώμη σας υπάρχει αλληλεπίδραση ενδυμασίας και ανθρώπινης προσωπικότητας ? Να δώσετε παραδείγματα.
  Ως γνωστόν η μόδα είναι κάτι που απασχολεί σχεδόν όλους τους ανθρώπους, αλλά ιδιαίτερα απασχολεί τους πιο νέους ηλικιακά ανθρώπους. Θεωρείται, από πολλούς πως ανάλογα με την ενδυμασία που έχει ο κάθε άνθρωπος μπορούμε
να καταλαβαίνουμε κατευθείαν και να παίρνουμε μια ιδέα για τον χαρακτήρα του καθενός. Αυτό όμως όπως μπορούμε να καταλάβουμε είναι λάθος, διότι πολλοί χαρακτήρες-προσωπικότητες ανθρώπων διαφέρουν κατά πολύ από τη ενδυμασία τους.
Για παράδειγμα μπορεί ένας άνθρωπος να επιλέξει να ντύνεται με πιο σκουρόχρωμα ρούχα κυρίως μαύρα και να φοράει παράλληλα και πολλά κοσμήματα του τύπου κολιέ,δαχτυλίδια και πολλά σκουλαρίκια. Πολλοί λοιπόν όταν αντικρίσουν αυτόν τον άνθρωπο θα βγάλουν γρήγορα και κυρίως αρνητικά συμπεράσματα σχετικά με τον χαρακτήρα του, που μπορεί να μην ισχύουν κι εκείνος ο άνθρωπος να είναι ακριβώς το αντίθετο από ό,τι περίμενε και πίστευε ο κόσμος. Αρκετές φορές ο κόσμος ξεγελιέται από τη εξωτερική εμφάνιση των άλλων και γι' αυτό καταλήγουν σε συμπεράσματα που ίσως να μην ισχύουν. Βέβαια, θα υπάρξουν και φορές που όντως τα συμπεράσματα του κόσμου θα είναι η πραγματικότητα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να προτρέχουμε και να κρίνουμε έναν άνθρωπο χωρίς να τον έχουμε γνωρίσει μονάχα από την εξωτερική του εμφάνιση. Πρέπει όμως να αναφερθεί πως είναι πολύ σημαντικό άμα θέλουμε να προχωρήσουμε και να εξελιχθούμε σαν κοινωνία να αποδεχόμαστε τις διαφορές που έχουμε με τους συνανθρώπους μας.
      Τέλος, ίσως να επηρεάζεται ελάχιστα η προσωπικότητα και η ψυχολογία του ατόμου από την ενδυμασία του, αλλά και πάλι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με ακρίβεια την προσωπικότητα του μόνο από την εικόνα που έχουμε.

Leave a Reply