Κορωνοϊός: αφορμή για να έρθουμε όλοι πιο κοντά

της Ελεάννας Παπαστεφάνου

     Τους τελευταίους μήνες, καλά-καλά δεν μπήκε ο καινούργιος χρόνος, ένας ιός, όχι τόσο γνωστός μέχρι πρότινος, ταλαιπωρεί κάθε «γωνιά» αυτού του πλανήτη. Πολλοί θεωρούν ότι ο «κορωνοϊός» φέρνει μόνο προβλήματα, αλλά αν το δούμε από μία διαφορετική πλευρά, συνειδητοποιούμε ότι μας έφερε όλους πιο κοντά.

     Ο «κορωνοϊός», ένας ιός με προεξοχές σχήματος κορώνας, έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας, χωρίς θεραπεία μέχρι στιγμής. Παρόλα τα προβλήματα που μας έχει δημιουργήσει, μας δίνεται μία μοναδική  ευκαιρία  να περάσουμε ποιοτικό χρόνο με τις οικογένειές μας στο σπίτι. Ως τώρα, αυτή την ευκαιρία μας τη στερούσε η δουλειά, το σχολείο, τα φροντιστήρια και γενικά όλες οι δραστηριότητες που κάναμε και μας κρατούσαν μακριά από την οικογενειακή εστία. Η καραντίνα υποχρέωσε όλους μας να αλλάξουμε τους ρυθμούς της ζωής μας, καθώς και τις καθημερινές μας συνήθειες. Έφερε κοντά τους γονείς με τα παιδιά, τα αδέρφια μεταξύ τους, ο καθένας ανακάλυψε τον εαυτό του και τους γύρω του. Αναδείχθηκαν ταλέντα, τα παιδιά άρχισαν να διαβάζουν βιβλία, να παίζουν. Οι σχέσεις μεταξύ των μελών της οικογένειας συσφίχθηκαν όσο ποτέ άλλοτε.

     Τέλος, η πανδημία έφερε κοντά τον άνθρωπο στον συνάνθρωπό του. Ο ένας δίνει δύναμη στον άλλον και όλοι μαζί συνεργάζονται για την εξάλειψη του ιού. Ο καθένας, από το δικό του πόστο δίνει τον δικό του προσωπικό αγώνα για το κοινό καλό. Ακόμα και πολιτικοί ηγέτες που διαφωνούσαν σε όλα, βρήκαν έναν κοινό σημείο επικοινωνίας. Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν αναζητούν από κοινού τρόπο αντιμετώπισης του κορωνοϊού. Ίσως, αυτό να οδηγήσει και σε μεταγενέστερη συμφιλίωση και συνεργασία μεταξύ των δύο λαών.

     Κλείνοντας, μπορούμε να πούμε με ευκολία πως ο κορωνοϊός έχει και θετικές επιπτώσεις, αφού μας δίνει ακόμα μία ευκαιρία να αναδείξουμε την κρυμμένη μας ανθρωπιά. Ας αδράξουμε αυτή την ευκαιρία και ας να μην την χαραμίσουμε.

Leave a Reply