Αγάπα τον εαυτό σου!

Αλόχεςςς, είμαι η Ιωάννα και καλώς ήρθατε σε ένα ακόμα άρθρο σε αυτό εδώ το blog!

Σε αυτό το άρθρο θα αναφέρω 5 τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αγαπήσουμε τον εαυτό μας και να αποκτήσουμε λίγη παραπάνω αυτοπεποίθηση.

 1} Σεβάσου αυτό που είσαι.

Σταμάτα να κατηγορείς το εαυτό σου για όλα και να επικεντρώνεσαι στις αρνητικές πτυχές του χαρακτήρα σου και εστίασε σε αυτά που είσαι καλός. Όλοι είμαστε άνθρωποι και έχουμε αδυναμίες είτε τις αναγνωρίζουμε είτε όχι. Αν εσύ βλέπεις την αρνητική σου πλευρά, ξεχνάς τα όμορφα στοιχεία που έχεις και αξίζει να μοιραστείς με τους άλλους.

     2} Προσπάθησε να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

Όλοι γνωρίζουμε την σημαντικότητα των social media στην ζωή μας και πόσο μας επηρεάζουν στην καθημερινότητα μας. Αντιστάσου στην ανάγκη να μιμηθείς ή να αντιγράψεις τους ανθρώπους που θαυμάζεις. Ο καθένας μας είναι μοναδικός. Ο κόσμος γίνεται πλουσιότερος με το να εκφράζεται ο καθένας με τον δικό του τρόπο.

     3} Βάλε ως προτεραιότητα εσένα.

Το να αγαπάς τον εαυτό σου σηµαίνει να ξεκαθαρίσεις ότι εσύ είσαι ο σηµαντικότερος άνθρωπος στη ζωή σου. Πρέπει να κάνεις πράγματα που θα σε κάνουν χαρούμενο. Τη στιγμή  που βάζεις τους άλλους πάνω από εσένα, δημιουργείς  ένα κενό μέσα σου, παραµελείς ένα κοµµάτι του εαυτού σου. Κανείς δεν μπορεί να γεμίσει αυτό το κενό.

    4} Απομάκρυνε τους τοξικούς ανθρώπους από την ζωή σου.

Τώρα στην καραντίνα είναι η ευκαιρία να κάνεις ένα << ξεσκαρτάρισμα>> και να πάψεις να ασχολείσαι με ανθρώπους που σε εκμεταλλεύονται και σου φέρονται άσχημα. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να  χάνεις το χρόνο σου με αυτούς ενώ θα μπορούσες κάλλιστα να τον αφιερώσεις σε σένα και σε ανθρώπους που αγαπάς.

   5} Ξεκίνα τη γυμναστική

Ξέρω, μπορεί για τους περισσότερους, όπως και για εμένα, να μοιάζει με αγγαρεία, όμως χρειάζεται. Όχι για να φτιάξεις <<κορμί>> αλλά για να διατηρήσεις ένα δυνατό και υγιές σώμα. Άλλωστε, η σωματική άσκηση βοηθάει στην καλή ψυχολογία. Βρες κάτι που θα σε ευχαριστεί και ξεκίνα.

 

Αυτό ήταν και για σήμερα. Εμείς θα τα πούμε την επόμενη εβδομάδα, με ακόμη ένα άρθρο. Μέχρι τότε, πολλά φιλιά. Και μην ξεχνάς, να σε αγαπάς, να σε φροντίζεις και να σε προσέχεις. Για σένα και για κανέναν άλλον. Γίνε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. <3

 

Leave a Reply