Η απουσία

Σήμερα στον Όμιλο έγινε η προβολή της ταινίας "Η Απουσία" (2021) των παλιών μας μαθητών Θοδωρή Δημήτρη και Νίκου Γράψα, παρουσία του πρώτου από τους δύο. Τα μέλη του Ομίλου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με έναν έφηβο σεναριογράφο και σκηνοθέτη και να διατυπώσουν τον προβληματισμό και τις απορίες τους τόσο σχετικά με την ταινία όσο και με το έργο του δημιουργού. Η μεταξύ τους αλληλεπίδραση υπήρξε γόνιμη και αποκαλυπτική και για τις δύο πλευρές, καθώς τα παιδιά είχαν ιδιαίτερη περιέργεια για το σκεπτικό πίσω από την ταινία αλλά ταυτόχρονα κατέθεσαν και τις δικές τους πρωτότυπες απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτει η ταινία.

 

Ο Νίκος, ένας προβληματισμένος έφηβος, έρχεται αντιμέτωπος με μία πολύπλοκη κατάσταση που απαιτεί ώριμο χειρισμό. Ωστόσο, αδυνατεί να βρει λύσεις, καταφεύγοντας σε καταστρεπτικές διεξόδους. Αυτή η αστάθεια του ψυχικού του κόσμου έχει ως αποτέλεσμα ο πρωταγωνιστής να διακυβεύει τις σχέσεις με τα κοντινά του άτομα.                   

(Υπόθεση από το official site της ταινίας)

Πρωτότυπη μουσική για την ταινία, σε σύνθεση και εκτέλεση Νίκου Γράψα.

Στο τέλος της ενδιαφέρουσας αυτής συνάντησης έγινε σύντομη αναφορά και στη νέα ταινία του Θοδωρή Δημήτρη, The Art of Storytelling, που κυκλοφόρησε πρόσφατα στο διαδίκτυο.

Η επίσκεψη του παλιού μας μαθητή ήταν μια ευχάριστη και συγκινητική εμπειρία και έδωσε ιδιαίτερη ζωντάνια στον Όμιλό μας. Ευχαριστούμε πολύ, Θοδωρή!

Leave a Reply