Peppermint

Με μια νοσταλγική ματιά στην εποχή της παιδικής ηλικίας, που μας άφησε τη γλυκόπικρη γεύση του λικέρ μέντας, έκλεισαν οι προβολές του Ομίλου Κινηματογράφου για φέτος. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 10/5/2023 προβλήθηκε η βραβευμένη ταινία “Peppermint” (1999) του Κώστα Καπάκα, που μας μετέφερε στη δεκαετία του '60.

Υπόθεση: Ο Στέφανος, ένας 45άχρονος μηχανικός αεροσκαφών θυμάται την παιδική του ηλικία, όταν έπειτα από χρόνια πάει στη γιορτή ενός παλιού του συμμαθητή. Θυμάται πώς αγάπησε τα αεροπλάνα, καθώς και την πρώτη του αγάπη, τη Μαρίνα, με την οποία χάθηκε λίγο μετά την είσοδό του στην εφηβεία. Η γιορτή αυτή και οι αναμνήσεις που ξαναζωντάνεψαν μέσα του, θα τον οδηγήσουν στην αναζήτηση της αγαπημένης του 30 χρόνια μετά. Τελικά, ο Στέφανος συναντά, στο θάνατο της μητέρας του, τη Μαρίνα. Σίγουρα έχουν πάρα πολλά να πουν.

από την ιστοσελίδα της ΕΡΤ

 

 

Για να εμπεδώσουμε καλύτερα τον ρόλο των props, οι μαθητές στην επόμενη συνάντηση συμμετείχαν σε μια ομαδική δραστηριότητα αυτοσχεδιασμού / δραματοποίησης με αντικείμενα που έπαιξαν κάποιο ρόλο στην ταινία Peppermint.

* prop= αντικείμενο που χρησιμοποιούν οι ηθοποιοί σε μια σκηνή

Leave a Reply