English

Γλυκό ψυγείου με μπισκότα

 

    Συστατικά

  • 380 γρ. γάλα εβαπορέ
  • 430 γρ. νερό
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50 γρ. ινδοκάρυδο(εναλλακτικά: αμύγδαλο σε σκόνη ή τίποτα από τα δύο)
  • 170 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 225 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 300 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 250 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος, κονσέρβα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το γάλα εβαπορέ και τα 390 γρ. νερό.
  • Με το που πάρει βράση το μείγμα προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Ανακατεύουμε το κορν φλαόυρ με τα υπόλοιπα 40 γρ. νερό και το ρίχνουμε και αυτό στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Συνεχίζουμε το ανακάτεμα δοκιμάζοντας που και που για να δούμε ότι έχει φύγει το αλεύρι που μπορεί να έχει η κρέμα.
  • Όταν πήξει η κρέμα και πάρει ωραία καθαρή γεύση, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο.
  • Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Σπάμε μέσα στην κρέμα τα μπισκότα, ανακατεύουμε ελαφρά το μείγμα μας και το ρίχνουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος 20Χ30 εκ. Φροντίζουμε να απλωθεί καλά.
  • Χτυπάμε το εκχύλισμα βανίλιας με την φυτική σαντιγί και το ζαχαρούχο γάλα σε ένα μίξερ. Μόλις σφίξει και έχει υφή σαν ένα ελαφρύ γιαούρτι, η σαντιγύ θα είναι έτοιμη.
  • Απλώνουμε την σαντιγί πάνω από το γλυκό και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 5-8 ώρες, μέχρι να δέσει.

                                                       Καλή όρεξη!!