Updated on January 3, 2021
“Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ” από την Ελένη Ζαράρη
Η υγεία μας είναι το πολυτιμότερο αγαθό στη ζωή. Γι’ αυτό και πρέπει να προσέχουμε τη διατροφή μας. Πρέπει να τρώμε πολλά φρούτα και λαχανικά, επειδή έχουν πολλές βιταμίνες, αλλά και επειδή είναι δροσιστικά και πολύ νόστιμα. Επίσης πρέπει να καταναλώνουμε καθημερινά γαλακτοκομικά. Γαλακτοκομικά είναι το γάλα, το γιαούρτι και το τυρί. Μία φορά την εβδομάδα πρέπει να τρώμε ψάρι και όσπρια. Τα ψάρια έχουν πρωτεΐνες και βιταμίνες. Επίσης μας βοηθάνε πολύ στην όραση. Τα όσπρια μας δίνουν ενέργεια, πρωτεΐνες και βιταμίνες. Γλυκά δεν πρέπει να τρώμε τόσα πολλά, γιατί έχουν ζάχαρη και μας προκαλούν τερηδόνα και λίπη, που μας κάνουν υπέρβαρους και προκαλούν πολλά προβλήματα στο σώμα μας. Η Μεσογειακή διατροφή προτείνεται σαν η καλύτερη διατροφή. Η Ελλάδα είναι πλούσια σε αυτές τις τροφές και σε ποικιλία. Η Μεσογειακή διατροφή περιλαμβάνει ένα σύνολο δεξιοτήτων, γνώσεων, παραδόσεων σχετικά με τις καλλιέργειες, τη συγκομιδή, το ψάρεμα, την κτηνοτροφία, την επεξεργασία, το μαγείρεμα και τη διακίνηση και κατανάλωση των τροφίμων. Γι’ αυτό είμαστε πολλοί τυχεροί που ζούμε σ αυτόν τον ευλογημένο τόπο μας τα προσφέρει όλα απλόχερα.
Ελένη Ζαράρη