4ο ΜΑΘΗΜΑ – 9/4/2020

Παιδιά καλημέρα!!!

Είστε καλά; Ελπίζω να μη σας δυσκολεύουν οι ασκήσεις μέχρι στιγμής και να τις κάνετε ευχάριστα και χωρίς άγχος!

Αυτές είναι οι τελευταίες εργασίες πριν τις διακοπές για το Πάσχα. Ωστόσο,  θα ανεβάσω κάποιες δραστηριότητες και μέσα στις γιορτές και συγκεκριμένα την επόμενη και τη μεθεπόμενη Πέμπτη για να τις κάνει όποιος θέλει να έχει κάποια απασχόληση, χωρίς κανένα άγχος!

Επίσης, την Παρασκευή 10/4/2020 (αύριο) και ώρα 13:00 το μεσημέρι θα κάνουμε μια προσπάθεια να συνδεθούμε ζωντανά μέσα από τον υπολογιστή μαζί σας. Θα έχουμε την ευκαιρία μέσα από τη δοκιμή αυτή (η κυρία Φωτεινή, ο κύριος Παναγιώτης κι εγώ) να σας ακούσουμε και φυσικά να σας χαιρετήσουμε πριν από το Πάσχα! Θα σας στείλουμε αναλυτικά τις οδηγίες με mail μέσα στη μέρα!

Πάμε τώρα στις εργασίες μας.. Για τις επόμενες μέρες θα έχουμε τα εξής:

ΓΛΩΣΣΑ

Παρακάτω υπάρχουν κάποιες ασκήσεις για εξάσκηση:

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

Παρακολουθούμε τις παρουσιάσεις: ΕΞΙΣΩΣΗ (πρόσθεση) και ΕΞΙΣΩΣΗ (πολ/μος). Επίσης, θα με βοηθήσει και η θεωρία με εικόνες ΕΔΩ (μόνο για πρόσθεση και πολλαπλασιασμό).

Μαθαίνω παίζοντας!

Μαθαίνω παίζοντας!2

Στο τέλος, θα λύσουμε στο τετράδιο τις εξισώσεις:

x + 7=12           x+18=21        35+ ψ=40        120+δ=180        α + 3,6 = 5,2          13,65 + μ =15,8

3 x Α=15          β x 10= 40      4 x α=28          8 x ε =56           2 x φ = 4,6             σ x 5 =15,5

Οι λύσεις θα ανέβουν στο blog την Τρίτη.

ΙΣΤΟΡΙΑ

Στο τέλος να απαντήσετε τις ερωτήσεις στο κουίζ που θα βρείτε στο mail σας ( οι απαντήσεις έρχονται απευθείας στο mail μου).

ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ

Πατήστε πάνω στη λέξη "ΕΥΡΩΠΗ" και στις "ΧΩΡΕΣ-ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ".  Θα θυμηθείτε τις χώρες της Ευρώπης και τις πρωτεύουσες, πού βρίσκονται και ποια είναι η σημαία τους. Έπειτα,μπορείτε να κάνετε εξάσκηση με διάφορα παιχνίδια που σας έχω παρακάτω:

ΣΗΜΑΙΕΣ (μερικές)

Leave a Reply