🎰Τροχός της Τύχης🎰

Ο Τροχός της Τύχης (ή απλώς Τροχός της Τύχης) είναι ο τίτλος ελληνικού τηλεπαιχνιδιού που προβάλλεται στην ελληνική τηλεόραση από την 1η Ιανουαρίου του 1990 μέχρι σήμερα από διαφορετικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και με διαφορετικούς παρουσιαστές.

Ο «Τροχός της Τύχης» βασίζεται στο σχολικό παιχνίδι Κρεμάλα και δημιουργήθηκε το 1975 από τον Merb Griffin για το αμερικανικό τηλεοπτικό σταθμό NBC..

Στο παιχνίδι συμμετέχουν τρεις παίκτες οι οποίοι γυρίζουν τον Τροχό. Οι παίκτες επιλέγουν σύμφωνα της αλφαβήτου και κερδίζουν χρήματα ή δώρα. Ο πρώτος παίκτης, που θα βρει την κρυμμένη λέξη ή φράση, κερδίζει όσα χρήματα έχει συγκεντρώσει στον γύρο. Ο παίκτης με τα μεγαλύτερα κέρδη στο βασικό γύρο συμμετέχει στον Τελικό γύρο, όπου έχει την ευκαιρία να αυξήσει τα κέρδη του. Ο «Τροχός Της Τύχης» έχει κατακτήσει όλο τον κόσμο, καθώς στην αρχική μορφή του έχουν γίνει περισσότερες από 60 διεθνείς προσαρμογές. Πρόκειται για μια από τις πιο επιτυχημένες ανανεώσεις μορφών διεθνώς. Ωστόσο, έχει αλλάξει παρουσιάστρια, δυστυχώς όμως δεν βρήκα φωτογραφία που να την περιέχει!! 

Αποτελέσματα εικόνων για ο τροχός της τύχης

3 Comments

  1. Πολύ ωραίο άρθρο!!!! Το έβλεπα αυτό το παιχνίδι πλέον όμως το έχω ψηλοβαρεθει!

  2. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΑΡΘΡΟ ΟΝΤΩΣ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΒΑΡΕΤΟ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΟ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΕΦΡΑΣΗ.ΠΟΤΕ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ;;

    1. Ευχαριστώ!! Ναι, εντάξει, ίσως είναι λίγο!! Στο επόμενό ΜΟΥ άρθρο!!

Leave a Reply