Τα μέρη μιας αφήγησης μέσα από ένα παράδειγματικό animation!

12η εβδομάδα (10/5/2021  με 14/5/2021)

Επιστροφή από τις διακοπές του Πάσχα και επιστροφή μετά από την 3η περίοδο τηλεκπαίδευσης.

Την εβδομάδα αυτή μαζί με την ολομέλεια της τάξης μας και μέσα από το πλαίσιο των μαθημάτων της Γλώσσας αναδείξαμε τα σημεία που πρέπει να έχει μια αφήγηση και τα εντοπίσαμε μέσα από μια διασκεδαστικά ταινία μικρού μήκους.

Στοιχεία Ταινίας:

"Ο μικρός τσαγκάρης" της La Petite Cordonnier Team

The Little Shoemaker από την ομάδα La Petite Cordonnier / Gilead Alais, Terry Bonvard, Charley Carlier, Romain Cislo, Pierre-Yves Lefebvre, Philip Lim, Benjamin και Karen Mariotte Nawfal.  Τρισδιάστατη ταινία κινουμένων σχεδίων: Gilead Alais, Terry Bonvard, Charley Carlier, Romain Cislo, Pierre-Yves Lefebvre, Philip Lim, Benjamin and Karen Mariotte Nawfal Music & Sound Design: Florian Costes, Theo Gallienne, Adrien Graziani, Rémi Haentjens και Aurélien Montero

Συζητήσαμε το ενδεχόμενο να καταφέρουμε να κάνουμε κι εμείς κάποια στιγμή ένα animation και μια δική μας ιστορία. Μιλήσαμε για την έννοια των σεναρίων και των σκηνών εντοπίζοντας στο παραπάνω animation τα βασικά στοιχεία της πλοκής. Για να οπτικοποιησουμε τις πληροφορίες χρησιμοποιήσαμε ως πίνακα αναφοράς το βουνό της αφήγησης με τα γενικά του μέρη.

Πηγή reoulita.com

Μετά μαζί με όλη την τάξη συμπληρώσαμε ένα φυλλάδιο με πληροφορίες πλοκής για την ταινία με τους τον μικρό τσαγκάρη.

https://www.reoulita.com/

πηγή reoulita.com

 

Αναφέραμε την σημασία της  σωστής μουσικής και των διαφόρων ήχων και εκφράσαμε συναισθήματα ανάλογα με τις επιλογές της κάθε σκηνής. Αναφέρθηκαν οι όροι πρωταγωνιστής και ανταγωνιστής και συγκρίναμε τα δύο πρόσωπα εντοπίζοντας τα διαφορετικά στοιχεία στην εμφάνισή τους, την υπερβολή στον τρόπο που διάλεξαν να τους σχεδιάσουν, την διαφορετική τους συμπεριφορά και το γεγονός ότι ο ένας παίρνει με το μέρος του τους θεατές. Ένα άλλο στοιχείο που θίξαμε ήταν η ύπαρξη του μαγικού στοιχείου, των ζωντανών παπουτσιών που λειτούργησαν ως σύμμαχοι κα υποστηρικτές τη σωστή στιγμή.

Πώς μια φαινομενικά άσχετη ταινία μικρού μικρούς θα μας βοηθήσει να βρούμε τον δρόμο για την Ελπίδα μας στο ταξίδι του Οδυσσέα;;;

Τίποτα δεν είναι άσχετο μικρά μου Οδυσσοπουλα! Όσο ζούμε και μαθαίνουμε, μπορούμε να συνδυάσουμε τις γνώσεις μας και να δημιουργήσουμε τα δικά μας έργα Ελπίδας!

Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα, Οδυσσόπουλα! 😉

Leave a Reply