Τελική ευθεία για την ολοκλήρωση των ψηφιακών μας βιβλίων

17η εβδομάδα

14-6-2021 με 18-6-2021

Το ταξίδι μας θα τελειώσει αυτήν την εβδομάδα και έχουμε βάλει τα δυνατά μας για να ολοκληρώσουμε εγκαίρως τις ψηφιακές μας ιστορίες! Στόχος πέρα από την ανάπτυξη του σεναρίου και τον εμπλουτισμό των διαλόγων είναι να  συμπεριλάβουμε στοιχεία για το θέμα του  " Ζητείται Ελπίς"  που ερευνήσε η κάθε ομάδα μέσα από τα άρθρα της. Επιπλέον, στόχος είναι να ηχογραφήσουμε τους διαλόγους και να εμπλουτίσουμε με μουσική και κατάλληλα ηχητικά εφέ τις σελίδες των ψηφιακών μας βιβλίων. Θα προλάβουμε;;;;

Την Δευτέρα τα συμβούλια βελτίωσης με τις ομάδες συνεχίστηκαν, ενώ παράλληλα οι υπόλοιπες ομάδες δούλευαν στους υπολογιστές του εργαστηρίου κάνοντας αλλαγές και νέες προσθήκες στις ιστορίες τους. Όλες οι ομάδες δουλεύουν πυρετωδώς! Μετά από 3 διδακτικές ώρες στο εργαστήρι οι ψηφιακές αφηγήσεις των ομάδων ολοκληρώθηκαν. Τα Οδυσσόπουλα έμαθαν να εισάγουν εικόνες και άβαταρ, να γράφουν σε συννεφάκια, να συνεργάζονται να να μοιράζουν τις δουλειές τους για να βγει γρηγορότερα το αποτέλεσμα, να εισάγουν συνδέσμους και να κάνουν μορφοποιήσεις σε κείμενα.  Και ω... τι θαύμα! Τα 4 από τα 5 βιβλία ήταν σχεδόν έτοιμα! Αποτέλεσμα πέρα από κάθε προσδοκία! Μπράβο Οδυσσόπουλα!!!

Την Τετάρτη ήταν μια από τις πιο αστείες μέρες του προγράμματος και ίσως και ολόκληρης της φετινής χρονιάς! Ήταν ημέρα ηχογράφησης! Οι ιστορίες μας έχουν ως πρωταγωνιστές εμάς τους ίδιους, επομένως ήρθε η ώρα να δώσουμε φωνή στα  avatar  μας ηχογραφώντας τα λόγια από τα συννεφάκια και τις αφηγήσεις. Το  Book Creator   μας δίνει τη δυνατότητα να ηχογραφήσουμε και να ενσωματώσουμε με πολύ απλό τρόπο αρχείο ήχου. Τόσο απλό που μετά από κάποιες επαναλήψεις κάποια Οδυσσόπουλα το ανέλαβαν μόνοι τους. Όλοι παραξενευθήκατε με τον τρόπο που πραγματικά ακούγεται η φωνή σας...Πολλοί από εσάς δεν την αναγνωρίζατε...Χρειάστηκε να επαναλάβουμε τις ηχογραφήσεις ξανά και ξανά, γιατί όλο και κάτι θα γινόταν που θα μας έκανε να γελάμε, να μπερδευτούμε, να κάνουμε σαρδάμ...Μάθατε πόσο σημαντικό είναι να χρωματίζετε τη φωνή σας ανάλογα με τα συναισθήματα των ηρώων εκείνη τη στιγμή.

Λίγες εκκρεμότητες που έμειναν ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη. Η ηχογράφηση της τελευταίας ομάδας και το μοίρασμά ρόλων κατά την παρουσίαση στην 4η Τηλεδιάσκεψη! Άγχος υπάρχει, δημιουργικό! Και θα το ξεπεράσουμε μαζί!

Όλοι μαζί ανοίγουμε πανιά για το τελευταίο ταξίδι αύριο Παρασκευή 18/6/2021! Είμαστε έτοιμοι να συναντήσουμε τα συν-Οδυσσόπουλά μας για τελευταία φορά! Περιμένουμε με αγωνία να δούμε όλα όσα ετοίμασαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Αρσάκειου Δημοτικού Πατρών και να δείξουμε με περηφάνια  τα πρώτα μας ψηφιακά βιβλία!

Όλα θα πάνε καλά!!!

Είμαστε πανέτοιμοι και το ξέρω ότι θα τα καταφέρετε!!!

Απολαύστε το τελευταίο διαδικτυακό μας ταξίδι (για φέτος) !!!😉

Leave a Reply