Ψηφιακές ιστορίες σε φάση υλοποίησης και ομαδικά συμβούλια βελτίωσης!

16η εβδομάδα

Από 5/6/21 μέχρι 13/6/21

Άλλη μια εβδομάδα κύλησε πολύ γρήγορα! Το καλοκαίρι που είναι εδώ κάνει το μάθημα πιο δύσκολο, αλλά με τον Οδυσσέα οι μέρες στο σχολείο γεμίζουν πάντα με  ενδιαφέρον. Κάθε μέρα κάτι καινούριο περιμένει τις ομάδες με στόχο την 4η Τηλεδιάσκεψη!Η ψηφιακή αφήγηση και τα σενάριο έχουν ως πρωταγωνιστές τα ίδια τα Οδυσσόπουλα! Οι συνθήκες των αφηγήσεων τους οριοθετήθηκαν από τα ίδια τα παιδιά, όμως η φαρέτρα τους γέμισε και με έναν φάκελο-βιβλιοθήκη γραφιστικών. Για κάθε ένα Οδυσσόπουλο δημιουργήθηκε ένα avatar Bitmoji, ενώ ταυτόχρονα αποθηκεύτηκαν εικόνες φόντου σχετικές με τις τοποθεσίες των ιστοριών τους.

Αυτή η εβδομάδα χωρίστηκε σε 2 στάδια.

Στο πρώτο στάδιο τα Οδυσσόπουλα μπήκαν στο εργαστήρι και μέσα σε ένα συνεχόμενο διδακτικό δίωρο έδωσαν πνοή στις ιστορίες τους. Όλες οι ομάδες δημιούργησαν τα εξώφυλλα των ψηφιακών τους βιβλίων! Πόσο δημιουργική διαδικασία! Συμφωνείτε, Οδυσσόπουλα;;; Θα αφήσω το παρακάτω βίντεο να μεταφέρει τη συγκέντρωση και την ησυχία που επικρατούσε εκείνη την μέρα στο εργαστήρι πληροφορικής!

Αχ... και να ήταν έτσι σε κάθε μάθημα!!!

Στο δεύτερο στάδιο της εβδομάδας πραγματοποιήθηκαν συμβούλια της κάθε ομάδας με την υπεύθυνη εκπαιδευτικό του τμήματος. Στην σημαντική αυτή συζήτηση τα Οδυσσόπουλα κάθε ομάδας προσπαθούσαν να δουν τα αδύναμα σημεία των σεναρίων τους. Χρειάστηκαν πολλές ερωτήσεις και πολλές υπενθυμίσεις όσων ερεύνησαν οι ομάδες μέσα από τα άρθρα τους, ώστε να ενσωματωθούν οι πληροφορίες αυτές με κάποιον τρόπο στα τελικά σενάρια.

Δύσκολη και επίπονη διαδικασία, αλλά είναι η η πρώτη σας φορά Οδυσσόπουλα! Μέσα από συνεργασία, προσπάθεια και υποστήριξη θα τα καταφέρετε! Άλλωστε δεν μπορούν να είναι όλα τέλεια, αφού τώρα τα μαθαίνουμε!!!😉

Μια πρώτη και μικρή γεύση από τα έργα μας μέχρι τώρα:

Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα! Εβδομάδα ολοκλήρωσης  των ψηφιακών βιβλίων μας και της 4η και τελευταίας Τηλεδιάσκεψης με το συνεργαζόμενο σχολείο μας!!!

 

 

 

Leave a Reply