Αυστρία Χριστούγεννα

Συνοπτικά     Προφίλ      Χώρα     Άνθρωποι    Ζώα και φυτά     Οικονομία      Ιστορία και πολιτική      Καθημερινότητα        Φαγητά        Παιδιά και σχολείο    Χαρακτηριστικά     Χριστούγεννα

Πώς γιορτάζουν τα Χριστούγεννα στην Αυστρία;

η χριστουγεννιάτικη Βιέννη

Στην Αυστρία, τα Χριστούγεννα γιορτάζονται πολύ παρόμοια με τη Γερμανία. Πριν από τα Χριστούγεννα υπάρχει το στεφάνι της Πρωτοχρονιάς, την παραμονή των Χριστουγέννων μοιράζονται δώρα, στήνεται χριστουγεννιάτικο δέντρο και η 26η Δεκεμβρίου είναι επίσης αργία. Υπάρχουν επίσης χριστουγεννιάτικες αγορές σε κάθε πόλη εδώ, αλλά ονομάζονται Christkinderlmärkte. Και υπάρχουν ακόμα μερικές διαφορές!

Για παράδειγμα, το Χριστόπουλο φέρνει τα δώρα και όχι ο Άγιος Βασίλης. Για να μπορέσει το Χριστόπουλο να μπει στο σπίτι, το παράθυρο ανοίγει λίγο πριν τα δώρα την παραμονή των Χριστουγέννων.

Ένα ιδιαίτερο έθιμο στην Αυστρία είναι ο περίπατος του Κράμπους. Krampus είναι το όνομα μιας τρομακτικής φιγούρας. Συνοδεύει τον Άγιο Νικόλαο. Ενώ ο Άγιος Νικόλαος δίνει δώρα στα καλά παιδιά, ο Κράμπους τιμωρεί τα άτακτα. Στην Αυστρία, ολόκληρη η ομάδα του Αγίου Νικολάου, του Κράμπους και των συντρόφων του είναι γνωστή ως πέρασμα. Υπάρχει επίσης το Krampus run, όπου άνθρωποι ντυμένοι ως Krampus Krampus - Wikipediaπαρελαύνουν στους δρόμους και τρομάζουν τον κόσμο. Ο Κράμπους συνήθως φοράει παλτό και μάσκα με κέρατα και κρατάει μια ράβδο.

Οι νύχτες μεταξύ των Χριστουγέννων και των Θεοφανείων (6 Ιανουαρίου) είναι γνωστές ως "Rauhnächte". Χρησιμοποιούνται βότανα και λιβάνια για να καίγεται θυμίαμα στο σπίτι για να διώξουν τα κακά πνεύματα.

Τι τρώνε τα Χριστούγεννα στην Αυστρία;

Στη Στυρία, οι άνθρωποι αρέσκονται σε κρύες πιατέλες με ψάρια ή λουκάνικα την παραμονή των Χριστουγέννων. Στις αργίες, οι άνθρωποι τρώνε στη συνέχεια πιο πλούσια με ψητό κρέας ή χήνα. Στη Βιέννη, ο κυπρίνος βρίσκεται συχνά στο εορταστικό τραπέζι.

Η πατατοσαλάτα (Erdäpfelsalat) είναι αγαπημένη με ξινολάχανο και ψάρι ή λουκάνικο. Η Schnittlsuppe είναι μια σούπα ψωμιού που αρέσει στους Άνω Αυστριακούς, ενώ στο Τιρόλο, η σούπα ζυμαρικών είναι πιο πιθανό να βρίσκεται στο χριστουγεννιάτικο μενού.

Leave a Reply