Τα επίθετα σε -ινος, -ιμος, -ικος

Καλημέρα σας παιδιά.

Σήμερα θα ασχοληθούμε με ορισμένες κατηγορίες επιθέτων. Πιο συγκεκριμένα με τα επίθετα που τελειώνουν σε -ινος, ιμος, -ικος   π.χ.  ξύλινος, φρόνιμος, πλαστικός . Όλα αυτά τα επίθετα γράφονται με γιώτα, εκτός από το δανεικός (από το δανείζω).

Πρώτα άνοιξε το Βιβλίο Μαθητή στη σελίδα 64 και διάβασε το κείμενο «Άνοιξη στο Παγγαίο». Πρόσεξε τα επίθετα που είναι γραμμένα με έντονα γράμματα. Μετά άνοιξε το Τετράδιο Εργασιών στη σελίδα 71 και δες τις ασκήσεις 6 και 7. Τις ίδιες ασκήσεις τις έχω μετατρέψει σε ψηφιακή μορφή στο παρακάτω κουίζ ώστε να μπορείς να ελέγξεις αν τις κάνεις σωστά. Αφού κάνεις το κουίζ και βεβαιωθείς ότι τις έμαθες καλά να τις γράψεις και στο Τ.Ε.

Για τα μαθηματικά σου έχω αναθέσει το πρόβλημα "Τα κοχύλια". Αν έχεις κάνει το προηγούμενο πρόβλημα που ανέθεσα (Μεγαλύτερο-μικρότερο), δε θα συναντήσεις δυσκολίες.

Το επόμενο μάθημα θα αναρτηθεί την Παρασκευή και θα έχει «ανοιξιάτικο» θέμα..

ΥΓ. Το έχω αναθέσει "που λέει ο λόγος". Θα το αναθέσω αν και όταν το σύστημα ξεκολλήσει. Εκτός από τα assignments που εμφανίζουν μεγάλα προβλήματα, έχω παρατηρήσει ότι πολλές φορές δεν λειτουργεί και το e-me content, οπότε δεν λειτουργούν και τα κουίζ. Επειδή οι περισσότεροι από εσάς θα γυρίσετε από Δευτέρα στις εργασίες σας και φυσικά δε θα έχετε χρόνο να μπαινοβγαίνετε στην e-me  μέχρι να την πετύχετε "στις καλές της", νομίζω ότι αν η κατάσταση δε βελτιωθεί μέσα στην εβδομάδα θα πρέπει να γυρίσουμε στο παλιό  μας blog που είχαμε στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, με το οποίο κάναμε τη δουλειά μας αρκετά ικανοποιητικά. Παρακαλώ ενημερώστε με για τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την e-me και γράψτε μου τη γνώμη σας, είτε με προσωπικό μήνυμα κυψέλης, είτε με e-mail, είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, ώστε να πάρουμε μια κοινή απόφαση που να σας  εξυπηρετεί.

Leave a Reply