Για να γελάσουμε.

Καλημέρα σας παιδιά. Το θέμα αυτού του μαθήματος είναι κείμενα που μας κάνουν να γελάμε. Πιο συγκεκριμένα θα ασχοληθούμε με κείμενα σχετικά με τον Καραγκιόζη. Πάντα το γέλιο ήταν σημαντικό στη ζωή των ανθρώπων. Για να πάρετε μια ιδέα για τους τρόπους που διασκέδαζαν οι άνθρωποι στα παλιά χρόνια ρίξτε μια ματιά στο Β.Μ. στη σελ. 61 (ενότητα 2).  Στη συνέχεια διαβάστε προσεκτικά το κείμενο «Ο Καραγκιόζης δικηγόρος», στη σελ. 62 (ενότητα 3). Έπειτα κλείστε το βιβλίο και κάντε το παρακάτω κουίζ.

Τώρα ανοίξτε το Τ.Ε. στη σελ. 68 διαβάστε προσεκτικά και ταιριάξτε τις ερωτήσεις του Χατζηαβάτη με τις απαντήσεις του Καραγκιόζη στο κουίζ που ακολουθεί.

Τώρα μπορούμε να δούμε το παρακάτω βίντεο με τον Καραγκιόζη «για να γελάσουμε», όπως λέει και ο τίτλος αυτού του κεφαλαίου.

Στα μαθηματικά σας έχω αναθέσει ένα πρόβλημα. Επειδή το πρόβλημα χρειάζεται αρκετή σκέψη και προσοχή δέστε το πρώτα από εδώ: Περισσότερο-Λιγότερο, έπειτα λύστε το στο τετράδιό σας και όταν είστε σίγουροι για τη λύση γράψτε την στα assignments.

Το επόμενο μάθημα θα αναρτηθεί την Τετάρτη.

One Comment on “Για να γελάσουμε.

  1. Δυστυχώς τα assignment από χθες το βράδυ δεν λειτουργούν και δεν μπόρεσα να αναθέσω την εργασία. Θα την δείτε από το blog και θα την κάνετε στο τετράδιο μαθηματικών. Όταν τα assignments λειτουργήσουν ξανά θα την αναθέσω. Εναλλακτικά μπορείτε να αποθηκεύσετε την εργασία, να την κάνετε στον υπολογιστή σας και να την ανεβάσετε στο φάκελό σας στα αρχεία. Τελικά την έκανα την ανάθεση.

Leave a Reply