Το νέο μας blog

Καλημέρα σας παιδιά. Έφτιαξα εδώ ένα νέο blog για την κυψέλη μας. Έτσι δε θα περιπλανιόμαστε σε διαφορετικές ιστοσελίδες. Όλα θα είναι συγκεντρωμένα εδώ.

Γλώσσα: Στόχος μας είναι να διαβάζουμε ιστορίες και έπειτα να θυμόμαστε τα βασικά τους σημεία και να μπορούμε να τα τοποθετήσουμε σε σωστή χρονική σειρά. Πρώτα ανοίγουμε το Βιβλίο Μαθητή στη σελίδα 60 και διαβάζουμε προσεκτικά το κείμενο «Λαθεύοντας ιστορίες». Έπειτα κλείνουμε το βιβλίο και κάνουμε το αντίστοιχο κουίζ. Στη συνέχεια ανοίγουμε το Τετράδιο Εργασιών στη σελίδα 67. Διαβάζουμε την άσκηση 1 (κοιτάζουμε προσεκτικά και την εικόνα) και μετά κάνουμε το αντίστοιχο κουίζ. Έπειτα συμπληρώνουμε την άσκηση 2 στο Τετράδιο Εργασιών. Αν θέλετε μπορείτε να συνεχίσετε την ιστορία στο σπιράλ ή σε κάποιο άλλο τετράδιο.

Μαθηματικά: Στα μαθηματικά θα ασχοληθούμε με το πώς λύνουμε προβλήματα. Για να λύσω ένα πρόβλημα πρώτα διαβάζω προσεκτικά τι λέει. Έπειτα σκέφτομαι τι πρέπει να κάνω για να το λύσω. Στη συνέχεια κάνω τις πράξεις με τη σειρά. Στο τέλος απαντώ με λόγια στην ερώτηση ή στις ερωτήσεις του προβλήματος. Για αρχή θα σας αναθέσω ένα απλό πρόβλημα. Μόλις μπείτε στη e-me θα δείτε ένα σχετικό μήνυμα. Πατήστε στο εικονίδιο του μηνύματος, διαβάστε το πρόβλημα, πατήστε υποβολή απάντησης, γράψτε τη λύση και μετά πατήστε ξανά υποβολή, στο κάτω μέρος της οθόνης. Το πρόβλημα αυτό λύνεται με δύο τρόπους. Θέλω, αν μπορείτε, να γράψετε και τους δύο. Αν για κάποιο λόγο δυσκολεύεστε, μπορείτε να  ανοίξετε το φυλλάδιο "Ο Λαγός και τα καρότα", να λύσετε το πρόβλημα πάνω στο φυλλάδιο, να το αποθηκεύσετε και να μου το βάλετε στον φάκελό σας στα έγγραφα να το δω ή να το αντιγράψετε στο τετράδιο μαθηματικών και να το λύσετε εκεί. Μην ξεχνάτε να γράφετε καθημερινά στο ημερολόγιό σας και να κάνετε εξάσκηση στην προπαίδεια. Θα τα πούμε πάλι την Δευτέρα..

ΥΓ. Τις λύσεις σε όποιες ασκήσεις γλώσσας ή μαθηματικών χρειάζεται θα τις αναρτώ στο επόμενο μάθημα.

 

Leave a Reply