Τα ωφέλη της άσκησης στην υγεία και όχι μόνο

Στις μέρες μας η υγεία απασχόλει τους πάντες. Μικροί και μεγάλοι φοβόμαστε να μην κολλήσουμε τον ιο ή αν αρρωστήσουμε να αναρρώσουμε όσο το δυνατό συντομότερα και να μη χρειαστεί να νοσηλευτούμε. Για να συμβεί αυτό ,εκτός από τα μέτρα ατομικής προστασίας πρέπει να έχουμε και καλή φυσική κατάσταση.
Η υγεία είναι μια γενική έννοια. Σκεφτείτε! Ένας άνθρωπος υγιής έχει και καλή φυσική κατάσταση; Ένας άνθρωπος ο οποίος δεν έχει καλή υγεία μπορεί να έχει καλή φυσική κατάσταση;
Διαβάστε τις σελίδες 75-76 και κάντε τις ασκήσεις 3.2, 3.3,3.4.Μήπως τώρα που έφτιαξε ο καιρός πρέπει να βγούμε έξω και να τρέξουμε;
Προσοχή! Τρέχουμε πάντα μόνοι ή με ένα άτομο ακόμη τηρώντας τις αποστάσεις. Διαλέξτε κάποιο άτομο το οποίο έχει τις ίδιες ικανότητες με εσάς.30' λεπτά χαλαρού τρεξίματος είναι μια καλή αρχή. Όσοι δεν μπορείτε να τρέξετε συνεχόμενα μπορείτε να περπατάτε ενδιάμεσα ή και να κάνετε διατάσεις. Στο τέλος της άσκησης κάνουμε πάντα διατάσεις.
ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ! Θα συνεχίσουμε και την επόμενη εβδομάδα διότι η άσκηση δεν πάει διακοπές.....

2 Comments on “Τα ωφέλη της άσκησης στην υγεία και όχι μόνο

  1. Κυρία Χατζή, πού μπορούμε να σας στείλουμε τις απαντήσεις μας?

    • Οι ασκήσεις γίνονται για να τις συζητήσετε με τους οικείους σας ή για να σας προβληματίσουν. Δεν χρειάζεται να μου στείλετε απαντήσεις.

Leave a Reply