ΣΧΕΣΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ παιδιά ! Εύχομαι να είστε καλά εσείς και οι οικογένειές σας. Θα ολοκληρώσουμε τη φυσική κατάσταση με τις σελίδες 78,79,80 και81. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τους δείκτες της φυσικής κατάστασης ώστε  να μπορέσετε να τους δουλέψετε και να τους βελτιώσετε. Κατά την καθημερινή σας άσκηση μην παραλείπετε ποτέ τις ασκήσεις ευλυγισίας . Το πόσο σημαντικές είναι   πριν και μετά την άσκηση αλλά ακόμη και στην διάρκεια της ημέρας θα το διαβάσετε στη σελίδα 79 του βιβλίου σας. Στη σελίδα 80 θα μάθετε για τους παράγοντες που επηρεάζουν την καλή φυσική κατάσταση. Έτσι θα σας απαντηθούν  πολλά ερωτήματα που αφορούν τόσο τους εαυτούς σας όσο και τους συμμαθητές σας. Τέλος διαβάστε πως η άσκηση βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ατόμων. Για να καταλάβετε καλύτερα τη σελίδα 80 σκεφτείτε τη ζωή σας αν δεν σας επιτρεπόταν να βγείτε καθόλου έξω από το σπίτι σας ή ακόμη έξω από το δωμάτιο σας!                                                                                                Τις προηγούμενες μέρες σας έγραψα οδηγίες για καθημερινό τρέξιμο και ποδήλατο. Επειδή όμως η άνοιξη έχει και βροχερές ημέρες θα ήταν ιδανικό να κάνετε 5 σετ κοιλιακών και ραχιαίων.

Κάθε σετ θα περιλαμβάνει δυο ασκήσεις κοιλιακών και μια άσκηση ραχιαίων. Θα συμπεριλάβετε όλους τους κοιλιακούς και ραχιαίους που έχουμε μάθει καλύπτοντας έτσι 'όλο το εύρος της κοιλιακής χώρας και της ράχης. Ανάμεσα στα σετ θα κάνετε 2' διάλλειμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!  Κατά την εκτέλεση των κοιλιακών δεν σηκώνουμε τη μέση μας από το στρώμα.

Όταν κάνουμε ραχιαίους ξεκολλάμε το μισό σώμα από το στρώμα.[μόνο πόδια ή μόνο κορμό]

Μην κάνετε ποτέ τις ασκήσεις στο κρεβάτι ή στο στρώμα σας. Αν δεν έχετε στρώμα γυμναστικής προτιμήστε το χαλί σας ή  μια κουβέρτα διπλωμένη .

Μην ξεχάσετε το ζέσταμα και τις ασκήσεις ευλυγισίας.

Μπορείτε να γράφετε τα σχόλια σας.

Leave a Reply