50 τρόποι για να ταξιδέψετε χωρίς να βγείτε από το σπίτι

Ονειρεύεστε διακοπές; Σας έχουν λείψει τα ταξίδια; Μήπως σας έχει λείψει ακόμη και η προσδοκία ενός ταξιδιού;

Χρησιμοποιώντας τις παρακάτω 50 ιδέες θα ικανοποιήσετε τη λαχτάρα της περιπλάνησης, καθώς θα εξερευνήσετε τον κόσμο από το σαλόνι του σπιτιού σας.

Συγχρόνως, θα ανακαλύψετε νέα μέρη για να ταξιδέψετε, μόλις μας δοθεί ευκαιρία. Ελάτε μαζί μου σε αυτήν την διασκεδαστική περιπέτεια, ανακαλύπτοντας νέους τρόπους για να απολαύσουμε το ταξίδι!

 

Ταξιδέψτε στην Ελλάδα Online

1. Η online πλατφόρμα Greece from Home δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας από το υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ και την Marketing Greece, με την υποστήριξη της Google.

Ο στόχος είναι να βοηθήσει ανθρώπους από όλο τον κόσμο να μείνουν σε επαφή με τον ελληνικό πολιτισμό και την κουλτούρα μας, να ανακαλύψουν και να εμπνευστούν από τις ομορφιές της χώρας μας και να ενισχύσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες.

Ταξιδέψτε στην Ελλάδα Online - 50 τρόποι για να ταξιδέψετε χωρίς να βγείτε από το σπίτι

2. Η εικονική περιήγηση στα μνημεία της Ακρόπολης στο Acropolis Virtual Tour αποτελείται από εικόνες υψηλής ανάλυσης και πανοραμικές φωτογραφίες από τα πιο εξέχοντα μνημεία.

3. Κάντε island hopping, δηλαδή πεταχτείτε από νησί σε νησί, με αυτή τη συλλογή βίντεο στο YouTube.

Δείτε θέατρο από όλον τον κόσμο

4. Το Broadway HD είναι μια συνδρομητική streaming πλατφόρμα με τεράστια ποικιλία θεατρικών έργων. Υπάρχει μια επταήμερη δοκιμαστική εγγραφή και στη συνέχεια πληρώνετε ανά μήνα, αλλά μπορείτε να διακόψετε όποτε θέλετε.

5. Όσο είναι κλειστές οι θεατρικές σκηνές, μπορείτε να παρακολουθήσετε ελληνικές θεατρικές παραστάσεις σε περιορισμένες και μόνιμες προβολές, με ή χωρίς αντίτιμο. Θα βρείτε μια πολύ ενημερωμένη λίστα των διαθέσιμων δρώμενων εδώ.

6. Δείτε τη μαγνητοσκοπημένη θεατρική παράσταση Frozen από την σκηνή Hyperion στη DisneyLand στην Αμερική.

7. Το κανάλι The Shows Must Go On της Universal στο YouTube έχει κάνει τον τελευταίο χρόνο δωρεάν streaming σε κορυφαία μιούζικαλ όπως το Φάντασμα της Όπερας και το Cats. Κάντε subscribe για να μη χάσετε καμία από τις παραγωγές που θα αναμεταδώσει, καθώς παραμένουν στο κανάλι μόνο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Εξερευνήστε σπουδαία μουσεία

Μήπως σας έλειψε λίγη κουλτούρα και πολιτισμός; Αν δεν μπορούμε να πάμε εμείς στα μουσεία, ίσως να μπορούν να έρθουν αυτά σε εμάς. Μπορούμε ακόμη και να περιηγηθούμε μέσα στις αίθουσές τους από τον καναπέ του σπιτιού μας, φορώντας τις πιτζάμες μας.

Εξερευνήστε σπουδαία μουσεία - 50 τρόποι για να ταξιδέψετε χωρίς να βγείτε από το σπίτι

8. Μουσείο της Ακρόπολης, Αθήνα, Ελλάδα

9. Μουσείο Μπενάκη, Αθήνα, Ελλάδα

10. Εθνική Πινακοθήκη Λονδίνου, Λονδίνο, Αγγλία

11. Μουσείο του Λούβρου, Παρίσι, Γαλλία

12. Βρετανικό μουσείο, Λονδίνο, Αγγλία

13. Μουσείο Βαν Γκογκ, Άμστερνταμ, Ολλανδία

14. Τα μουσεία του Βατικανό, Ιταλία

15. Μουσείο του Νταλί, Ισπανία

16. Ερμιτάζ, Ρωσία

17. Μουσείο Larco, Λίμα, Περού

18. Μουσείο Πολεμιστών Κιν και Αλόγων Τερακότα, Κίνα

Επισκεφτείτε ζωολογικούς κήπους και ενυδρεία

Μπορεί εμείς να μην μπορούμε να επισκεφτούμε τα ζωάκια αλλά αυτά είναι εκεί και μας περιμένουν. Σε ζωντανή σύνδεση με live cam.

Επισκεφτείτε ζωολογικούς κήπους και ενυδρεία - 50 τρόποι για να ταξιδέψετε χωρίς να βγείτε από το σπίτι

19. Ζωολογικός κήπος του Σαν Ντιέγκο

20. Ζωολογικός κήπος Εδιμβούργου

21. Ενυδρείο του Βανκούβερ

22. Ζωολογικός Κήπος του Μαϊάμι

23. Εθνικό Πάρκο και Καταφύγιο Κατμάι, Αλάσκα

Δείτε από κοντά τα θαύματα του κόσμου και κορυφαίους προορισμούς

24. Είμαι σίγουρη ότι το Σινικό Τείχος είναι στη λίστα των ταξιδιών που θέλετε να κάνετε στη ζωή σας. Προς το παρόν, μπορείτε να το επισκεφτείτε από το σαλόνι σας, από αυτή τη virtual διαδρομή.

25 – 26. Δείτε το Κολοσσαίο στη Ρώμη με αυτή την εικονική ξενάγηση και περπατήστε για να γνωρίσετε ακόμη καλύτερα την ιταλική πρωτεύουσα σε αυτό το 4K Virtual Walking Tour.

27. Θαυμάστε την εκπληκτική θέα του Παρισιού από τον πύργο του Άιφελ με το Google Arts & Culture.

28. Δείτε το Άγαλμα της Ελευθερίας χωρίς να στριμωχτείτε με τους τουρίστες, χάρη στο Google Earth και το υπέροχο street view του.

29. Στις μοντέρνες λίστες για τα επτά θαύματα του κόσμου, φιγουράρει και η αρχαία πόλη των Ίνκας, Machu Picchu στο Περού.  Σε αυτή την 360 μοιρών διαδρομή θα περιηγηθείτε για 20 λεπτά, “σκαρφαλώνοντας” μέσα από τα σύννεφα ως την βουνοκορφή του κορυφαίου αξιοθέατου της Νότιας Αμερικής.

30 – 32. Θέλετε να εξερευνήσετε την Αίγυπτο; Κάντε εδώ εικονική περιήγηση στις πυραμίδες και εδώ στο Λούξορ. Συναρπαστική επίσης είναι η περιήγηση στον τάφο της βασίλισσας Μερεσάνκ της 3ης που παρουσίασε πρόσφατα το Αιγυπτιακό Συμβούλιο Αρχαιοτήτων σε συνεργασία με το Χάρβαρντ.

33. Εξίσου εντυπωσιακό όσο και από κοντά, το Stonehenge σε αυτή την ξενάγηση εικονικής πραγματικότητας.

Δείτε από κοντά τα θαύματα του κόσμου - 50 τρόποι για να ταξιδέψετε χωρίς να βγείτε από το σπίτι

34. Ταξιδέψτε στην Πέτρα της Ιορδανίας με το Google Street View Trecks. Πρόκειται για μια ξενάγηση-εμπειρία την οποία θα ζήσετε καλύτερα αν χρησιμοποιήσετε ακουστικά.

35. Αναρριχηθείτε στην Κατασκήνωση βάσης του Έβερεστ.

36. Εξερευνήστε τα ηφαίστεια της Χαβάης και μπείτε (χωρίς να φοβηθείτε) μέσα σε ένα ηφαίστειο, στα έγκατα της γης.

Μάθετε έναν διεθνή χορό

Μάθετε έναν διεθνή χορό - 50 τρόποι για να ταξιδέψετε χωρίς να βγείτε από το σπίτι

37 – 42. Από τους πιο διασκεδαστικούς τρόπους για να γνωρίσουμε την κουλτούρα ενός λαού είναι να μάθουμε τους χορούς του.

Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι ντρέπονται να χορέψουν μπροστά σε άλλους, όταν κάνουν τα πρώτα τους χορευτικά βήματα. Το σπίτι μας είναι το τέλειο μέρος για να μάθουμε να χορεύουμε, χωρίς να ανησυχούμε αν κάποιος μας παρακολουθεί. Υπάρχουν πολλά δωρεάν βίντεο στο YouTube με μαθήματα χορού.

Αν, μάλιστα, επιλέξετε ένα διεθνή χορό, όπως Salsa, Flamenco, Hula, Merengue, Tango, Polka, τότε θα χορέψετε, ταξιδεύοντας νοερά στην Καραϊβική, την Ισπανία, την Χαβάη, την Δομινικανή Δημοκρατία, την Αργεντινή και την Τσεχία, αντίστοιχα.

Παρακολουθήστε μία ταξιδιωτική σειρά

42. Chef’s Table (Netflix): η συναρπαστική σειρά που ακολουθεί μερικούς από τους πιο διάσημους σεφ του κόσμου. Παρόλο που η σειρά δεν είναι καθαρά ταξιδιωτική, το εύρος των τοποθεσιών και των εθνικοτήτων που περιλαμβάνει (ΗΠΑ, Ιταλία, Αργεντινή, Σουηδία, Ταϊλάνδη κ.α.) το φαγητό και η κουλτούρα της κουζίνας ενός τόπου είναι ένας ελκυστικός τρόπος να γνωρίσετε ένα μέρος.

43. Street Food -Asia (Netflix): από την Ταϊλάνδη έως την Ινδία, θα γνωρίσετε μερικούς από τους καλύτερους πωλητές φαγητού στον δρόμο.

44. Tales by Light (Neftlix): η σειρά έχει φτάσει ήδη στην 3η σεζόν. Ακολουθεί έναν διάσημο φωτογράφο της Αυστραλίας, ο οποίος ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο, και αποτυπώνει τη ζωή των ανθρώπων μέσα από τον φακό του.

45. Τζακ Γουάιτχολ: Ταξίδια με τον πατέρα μου (Netflix): ο κωμικός Τζακ Γουάιτχολ και ο συντηρητικός πατέρας του κάνουν ασυνήθιστα και διασκεδαστικά ταξίδια στο εξωτερικό σε μια προσπάθεια να δυναμώσουν τη σχέση τους.

Μάθετε μια ξένη γλώσσα

Εάν είχατε διδαχτεί μια ξένη γλώσσα στην εφηβική σας ηλικία αλλά δεν την έχετε χρησιμοποιήσει έκτοτε, ίσως να εκπλαγείτε με το πόσες λέξεις θυμάστε ακόμη.

Μάθετε μια ξένη γλώσσα - 50 τρόποι για να ταξιδέψετε χωρίς να βγείτε από το σπίτι

Μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε να μαθαίνετε μία εντελώς καινούργια γλώσσα! Θυμάμαι που ο παππούς μου μάθαινε Αγγλικά μέσα από ένα βιβλίο με τίτλο “Αγγλικά άνευ διδασκάλου”. Θυμάμαι ότι η προφορά της κάθε λέξης ήταν γραμμένη με ελληνικούς χαρακτήρες και συχνά με συμβουλευόταν για το πώς να τις προφέρει, καθώς εγώ μάθαινα στο φροντιστήριο. Πού να φανταζόταν ότι στη σημερινή εποχή έχουμε τη δυνατότητα να μάθουμε σχεδόν οποιαδήποτε γλώσσα μέσα από το κινητό μας;

46. Το Duolingo έχει εφαρμογή που μπορείτε να κατεβάσετε στο κινητό.

47. Η πλατφόρμα edX διαθέτει δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών.

48. Το Omniglot είναι μια εγκυκλοπαίδεια συστημάτων γραφής και γλωσσών και συμπεριλαμβάνει αλφάβητα και συστήματα γραφής.

49. Ένας ολόκληρος κύκλος μαθημάτων για αρχάριους για είκοσι περίπου γλώσσες, εντελώς δωρεάν στο Loecsen.

Συνθέσετε μια ταξιδιάρικη λίστα στο Spotify

50. Το Spotify, η υπηρεσία ψηφιακής μουσικής που δίνει πρόσβαση σε εκατομμύρια τραγούδια, μάς προσφέρει,  μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε τις δικές μας λίστες τραγουδιών, όπως ακριβώς φτιάχναμε αναλογικές κασέτες με επιλογές παλαιότερα.

Εκτός αυτού, υπάρχουν, ήδη, εκατοντάδες συλλογές άλλων χρηστών που μας ταξιδεύουν σε άλλες χώρες… Και φέρνουν πίσω ζωντανές αναμνήσεις από τις διακοπές μας.

Ελπίζω το σημερινό μου post να σας ταξίδεψε και να σας ξύπνησε την επιθυμία για ακόμα περισσότερα ταξίδια στο εξωτερικό ή στην Ελλάδα! Μοιραστείτε το στα social media για να δώσετε την ευκαιρία και σε άλλους να ταξιδέψουν χωρίς να βγούνε από το σπίτι.

Καλό ταξίδι!

Leave a Reply