Φύλλο εργασίας 1 (λήψη και εγκατάσταση λογισμικών)

Αγαπητοί/ες συνάδερφοι/ισσες,

για τις ανάγκες της συνεδρίας θα παρακαλούσα να εγκαταστήσετε στους υπολογιστές σας το Adobe Flash Player.

Ακολουθώντας τον σύνδεσμο https://get.adobe.com/flashplayer/ επιλέξτε Install now. Θα κατέβει ένα αρχείο exe και κλικάροντας στο βελάκι που εμφανίζεται αμυδρά στο αρχείο επιλέξτε άνοιγμα. Θα ανοίξει παράθυρο επιλέξτε ΝΑΙ για να επιτρέψετε στο πρόγραμμα να κάνει αλλαγές στον υπολογιστή σας. Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία θα πρέπει να κλείσετε τον φυλλομετρητή που χρησιμοποιήσατε για να συνδεθείτε στο διαδίκτυο (Chrome, Mozilla).

Επίσης, από αυτόν τον σύνδεσμο https://mega.nz/#F!VHY33IoT!kas6XTdZmvciu-VCRKbaSA μπορείτε να κατεβάσετε τρία αρχεία (d04, autorun.in, startup.bat) με την εφαρμογή «Μαθηματικά Α' - Β'» που προτείνεται για τη συνεδρία για το Νηπιαγωγείο. Είναι μια εφαρμογή κλειστού τύπου με ασκήσεις Μαθηματικών για την Α' και τη Β' Δημοτικού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο Νηπιαγωγείο.

Με δεξί κλικ πάνω σε κάθε αρχείο επιλέξτε download και για τα τρία στην επιφάνεια εργασίας σας. Δημιουργήστε ένα νέο φάκελο στην επιφάνεια εργασίας και μεταφέρετε τα αρχεία μέσα σε αυτόν (αποκοπή -επικόλληση με δεξί κλικ). Εφόσον έχετε κατεβάσει το Adobe Flash Player η εφαρμογή θα τρέχει στον υπολογιστή σας. Για να δοκιμάσετε κάντε διπλό κλικ στο αρχείο startup.bat