ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

Συγχαρητηρια στην ομάδα!!!!

Κάντε ΚΛΙΚ στη λέξη συγχαρητήρια για να δια βάσετε το άρθρο!

ή αλλιώς εδώ!

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΚΛΙΚ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟ

Οκτώβριος 2022.

Ξεκίνησε για πρώτη χρονιά στο γυμνάσιο Κονταριώτισσας το πρόγραμμα  ΚΑΛΛΙΕΡΓΩ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ με μαθητές της Β και Γ ταξης.

.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΚΑΛΛΙΕΡΓΩ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ" ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ.
ΕΝΟΣ ΚΗΠΟΥ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΘΟΥΝ ΒΡΩΣΙΜΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ Σ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΗΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΗΣ Β ΚΑΙ Γ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΑΣ

Από τον Οκτώβριο ξεκίνησε στο Γυμνάσιο Κονταριώτισσας το πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τίτλο "Καλλιεργώ με Αγάπη και Σεβασμό". Η δημιουργία δηλαδή από τους μαθητές που συμμετέχουν, ενός σχολικού κήπου όπου θα καλλιεργούνται βρώσιμα λαχανικά αλλά και καλλωπιστικά και αρωματικά - φαρμακευτικά φυτά.

 Λόγω της μεγάλης συμμετοχής των παιδιών μοιράστηκε σε δύο προγράμματα με το δεύτερο να έχει τίτλο "Από τη Γη στη Διατροφή"

Στο πλαίσιο αυτών των προγραμμάτων δημιουργήθηκε μία κυψέλη στην e-me ( εκπαιδευτική πλατφόρμα του υπουργείου παιδείας) ώστε να μπορούν οι μαθητές να επικοινωνούν και ηλεκτρονικά.

Παράλληλα, το παρόν μπλόγκ όπου θα ανεβαίνουν άρθρα και έρευνες των παιδιών σχετικά με την καλλιέργεια, αλλά και τη χρησιμότητα των φυτών στη διατροφή μας. Ακόμα και συνταγές μαγειρικής με τα φυτά που καλλιεργούνται στον κήπο να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Στα σχέδια μας είναι και η οργάνωση μιας ανθοκομικής έκθεσης την άνοιξη. Πολλαπλασιάζοντας τα φυτά που ο κάθε ένας από μάς έχει για να προσφέρει,  θα φτιάξουμε με τέχνη και φαντασία όμορφα μικρά γλαστράκια από ανακυκλώσιμα υλικά ώστε να οργανώσουμε και να πλουτίσουμε την έκθεσή μας. Παράλληλα θα μάθουμε πολλά για τους διάφορους τρόπους πολλαπλασιασμού των φυτών.

Με την αγάπη των παιδιών για τη δημιουργία του δικού τους κήπου και τη γεμάτη όρεξη και φαντασία συμμετοχή τους, πιστεύουμε ότι ο σχολικός κήπος του γυμνασίου Κονταριώτισσας θα ανθίσει μαζί με τη δημιουργικότητα και την κοινωνικότητα των παιδιών.

Οι υπεύθυνοι  καθηγητές - καθηγήτριες των προγραμμάτων είναι οι:

Τσιγκάνου Αικατερίνη

Μακρή Δέσποινα

Ζαπουνίδου Χρυσή

Μαντζόλης Ευάγγελος

Κωνσταντού Νικολέτα

Καλογεροπούλου Γεωργία