Ειρήνη Μάρρα, “Τα κόκκινα λουστρίνια”

Τώρα που διάβασες το διήγημα μπορείς να ασχοληθείς με δραστηριότητες που το αφορούν:

Δραστηριότητα παραγωγής λόγου: 

Η αδερφή του αγοριού γράφει στο ημερολόγιό της  για όσα συνέβησαν την ημέρα που ο αδερφός της της χάρισε τα κόκκινα λουστρίνια.   Γράψτε αυτό το κείμενο σε α΄ ενικό πρόσωπο.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Να γράψετε το κείμενό σας στα σχόλια αυτής της ανάρτησης (στο πάνω μέρος, εκεί που λέει "Άφησε ένα σχόλιο")

 

12 Comments on “Ειρήνη Μάρρα, “Τα κόκκινα λουστρίνια”

  1. Κυριακή 7. Μαϊου

    Γεια σου αγαπημένο μου ημερολόγιο σήμερα είναι μια συνηθισμένη μέρα όπως όλες οι άλλες. Αρχικά σκούπισα ,σφουγγαρισα μετά πήγα στο σούπερ μάρκετ (ήμουν πολύ τυχερη που βρικα αυτά λεφτά κάτω και κατάφερα να πάρω ριζι για να φάμε σήμερα . Ύστερα έφτιαξα φαι όσο η μαμά είχε πάει στο πηγάδι να φέρει νερό. Δεν μπορώ να το πιστέψω τι έγινε αυτή τη στιγμή ο αδελφός μου έκανε δώρο ένα ζευγάρι κόκκινα λουστρινια αλλά τώρα σε δεύτερο γιατί είμαι πολύ χαρούμενη και πρέπει να πάω να κάνω τα μαθήματα μου

    • Πολύ ωραίες σκέψεις! Είναι καλύτερα να γράφεις πρώτα στο word ώστε να διορθώνεις το κείμενό σου. Μην ξεχνάς να βάζεις συχνά τελεία. Έτσι, το κείμενό σου θα είναι περισσότερο κατανοητό.

  2. Αγαπημένο μου ημερολόγιο,

    Σήμερα ήταν μια ξεχωριστή μέρα για εμένα. Ο αδερφός μου μου χάρισε ένα πολύ ωραίο δώρο, κόκκινα λουστρίνια. Είμαι πολύ χαρούμενη, γιατί δεν είχα ποτέ τέτοια παπούτσια και μου άρεσαν πάρα πολύ.

  3. Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου
    Αγαπητό μου ημερολόγιο,
    Σήμερα ήταν μια από τις καλύτερες ημέρες της ζωής μου. Ο αγαπημένος μου αδελφος μου έκανε ένα απρόβλεπτο δώρο. Ενα πανέμορφο ζευγάρι γυαλιστερά κόκκινα λουστρίνια.
    Εκεί που ήμουνα στις σκάλες και καθάριζα, άκουσα κάποιον να με πλησιάζει. Φοβήθηκα. Τελικά ήταν ο αδερφούλης μου. Μου είπε να κλείσω τα μάτια μου και εγώ το έκανα. Οταν τα άνοιξα είδα μπροστά μου τα παπούτσια που είχε φτιάξει με τα χεράκι του, με κόπο και ιδρώτα.
    Ήμουν τόσο ενθουσιασμένη που τον αγκάλιασα.

    Καληνύχτα αγαπητό μου ημερολόγιο!

  4. Αγαπητό ημερολόγιο,

    Είμαι πολύ χαρούμενη με το δώρο που έλαβα από τον αδερφό μου!
    Την ημέρα που μου έδωσε τα κόκκινα λουστρίνια δούλευα πολύ σκληρά στο σπίτι και ήμουν πολύ κουρασμένη… Όταν μου το προσέφερε ξετρελάθηκα!!! Δεν μπορώ να περιγράψω πόσο ευχαριστήθηκα. Θα τα φορέσω με το μπλε φουστάνι μου όταν θα πάμε την Κυριακή στην εκκλησία.
    Νιώθω ότι έχω τον καλύτερο αδερφό του κόσμου!

    Δική σου,
    Μαρία

  5. Σήμερα το πρωί ξύπνησα , έφαγα το πρωινό μου ντύθηκα και πηγα στο μπακάλικο πήρα λιγες μελιτζάνες και αγγούρια ,γύρισα σπίτι . Μαγειρέψα το φαγητο. Εστρωσα το τραπέζι φάγαμε και μετά ξεστρωσα το τραπέζι αδερφός μου εκείνη την ώρα με κοιτούσε λίγο περίεργα δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία . Επιπλέον έκανα κανονικά τις δουλειές του σπιτιού μέχρι που ήρθε το απόγευμα εκείνη η ώρα που ο αδερφός μου έδωσε τα πιο υπέροχα λαμπερά κόκκινα λουστρίνια

  6. Αγαπητό ημερολόγιο σήμερα βγήκα πήγα τον περίπατο μου. γιατί δεν μπορώ άλλο στο σπίτι. γύρισα έκανα τα μαθήματα μου και πήγα για ύπνο. Και το πρωί ώρα για μάθημα.

  7. Αγαπημένο μου ημερολόγιο σήμερα ήταν πολύ καλή μέρα η μέρα μου άρχισε όπως πάντα.Άρχισα να την σκούπα και μετά καθάρισα τα κάδρα. Ο αδερφός μου μου πήρε ένα τέλειο δώρο τα αγαπημένα μου λουστρινια και με το αγαπημένο μου χρώμα το κόκκινο είμαι πάρα πολύ χαρούμενη.
    Η ΚΑΛΎΤΕΡΗ ΜΈΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ!!!

Leave a Reply