Το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Αιτωλ/νίας στο 1ο Περιφερειακό Φεστιβάλ Ειδικής Αγωγής, Πάτρα – 2/12/2022

Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 5μελές κλιμάκιο της Υπηρεσίας μας (αποτελούμενο από 1 Ψυχολόγο, 2 Κοινωνικούς Λειτουργούς, 1 Λογοθεραπεύτρια & 1 Εκπ/κό Β'/θμιας Εκπ/σης σε Διοικητική Θέση) επισκέφθηκε, απευθύνοντας χαιρετισμό, το 1ο Περιφερειακό Φεστιβάλ Ειδικής Αγωγής -στον πολυχώρο στα Παλαιά Σφαγεία Πατρών- με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκέμβρη) 

Η κεντρική αίθουσα αλλά και ο υπαίθριος χώρος γέμισε ασφυκτικά από μαθητές και επισκέπτες (σχεδόν 1.000 όλη την ημέρα συνολικά) που δημιούργησαν ατμόσφαιρα γιορτής!

Το φεστιβάλ διοργάνωσε ο Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Π.Δ.Ε. σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο Πατρέων, την ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας.

Μέσα από τις δράσεις του Φεστιβάλ αναδείχτηκαν με τον καλύτερο τρόπο θέματα όπως η εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρία, η ενημέρωση της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας για θέματα αναπηρίας όπως ο αθλητισμός, η προσβασιμότητα, η κοινωνική και πολιτιστική συμμετοχή, η καθημερινότητα κ.α.

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν σχολεία της Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης, το Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Δυτικής Ελλάδας, η Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας κ.α. Πραγματοποιήθηκαν καλλιτεχνικά και πολιτιστικά δρώμενα, βιωματικά εργαστήρια και ομιλίες, εισηγήσεις από μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Πατρών και επιστήμονες σε θέματα αναπηρίας, ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, παρουσίαση από την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, δράσεις από την Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Δυτικής Ελλάδας και το Κέντρο «Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος». Όλες οι δράσεις καθώς και τα θεματικά ενημερωτικά περίπτερα προκάλεσαν το αυξημένο ενδιαφέρον συμμετεχόντων και επισκεπτών. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία.

Συγχαρητήρια στο ΕΝΕΕΓΥΛ Μεσολογγίου, στο ΕΕΕΕΚ Ναυπάκτου και στο ΕΕΕΕΚ Αγρινίου για τα Περίπτερά τους και τις όλες Δράσεις τους στο Φεστιβάλ!!! Μπράβο και στα σχολεία από Ηλεία & Αχαϊα!! Ανταλλάξαμε πολλές εποικοδομητικές απόψεις και ελπίζουμε να τα ξαναπούμε σύντομα από κοντά με όλους/ες καλούς/ες μας φίλους/ες και συναδέλφους από το 3ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πάτρας ΠΙΚΠΑ, το 2ο ΕΠΑΛ Πάτρας, το 1ο ΚΕΔΑΣΥ Αχαϊας , το ΕΕΕΕΚ Αχαϊας κα.! Ευχαριστούμε πολύ τον Δ/ντη του τελευταίου σχολείου για την πρόσκληση ώστε να παραβρεθούμε ως φίλοι σε μια επόμενη εκδήλωση του σχολείου

 Η επιτυχία της διοργάνωσης ήταν το πιο αισιόδοξο και ελπιδοφόρο μήνυμα στην προοπτική ενός Σχολείου και μιας Κοινωνίας ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ..

Leave a Reply