COCKATIEL (Κοκατιήλ)

COCKATIEL (Κοκατιήλ)

Το cockatiel, είναι ένας μικρός παπαγάλος που είναι μέλος του κλάδου της οικογένειας cockatoo ενδημική στην Αυστραλία. Είναι βραβευθείσα ως οικιακά κατοικίδια ζώα και παπαγάλοι σύντροφος σε όλο τον κόσμο και είναι σχετικά εύκολο να αναπαραχθούν. Ως πουλί κλουβιού, τα cockatiels είναι τα δεύτετα πιο γνωστά μετα τα budgerigar   (άλλο είδος μικρού παπαγάλου)

Εμφάνιση της εικόνας προέλευσης

Το cockatiel είναι το μόνο μέλος του γένους Nympicus. Παλαιότερα θεωρούταν ένα λοφιοφόρο παπαγαλάκι ή μικρό cockatoo. Ωστόσο, πιο πρόσφατες μοριακές μελέτες το έχουν αναθέσει στη δική του υποοικογένεια, Νυμφινούς. Πλέον κατατάσεται ως το μικρότερο από την cockatoo οικογένεια (Cacatuidae). Τα Cockatiels είναι εγγενείς στην Αυστραλία, ευνοώντας τους αυστραλιανούς υγρότοπους  και τις θαμνώδεις περιοχές.

Εμφάνιση της εικόνας προέλευσης

Η διάρκεια ζωής του cockatiel σε αιχμαλωσία δίνεται γενικά ως 16 έως 25 χρόνια, αν και μερικές φορές δίνεται τόσο μικρή όσο 10 έως 15 χρόνια, και υπάρχουν αναφορές των cockatiels που ζουν όσο 32 χρόνια, το παλαιότερο επιβεβαιωμένο δείγμα ανέφερε ότι είναι 36 ετών.

 

Leave a Reply