Συζητήσαμε τους παρακάτω στόχους.
Οι μαθητές/τριες:
- να ενημερωθούν για την κοινωνία της μέλισσας, τους κανόνες και τις αρχές που την διέπουν,
- να γνωρίσουν τα προϊόντα της μέλισσας και τις ευεργετικές, βιολογικές και διατροφικές ιδιότητές τους,
- να μελετήσουν τη διαδικασία συλλογής και συσκευασίας του μελιού και των άλλων προϊόντων,
- να αντιληφθούν την ουσιαστική, περιβαλλοντική προσφορά των μελισσών στη φύση, για τη διατήρηση της αυτοφυούς χλωρίδας και της βιοποικιλότητας,
- να διαπιστώσουν το σημαντικό ρόλο της μελισσοκομίας στην οικονομία ενός τόπου,
- να πειραματιστούν στην παρασκευή σκευασμάτων (σνακ με μέλι, μπάρες δημητριακών με μέλι, παστέλι, βαζελίνη, κηραλοιφή, ενυδατική κρέμα χειλιών κλπ),
- να αναπτύξουν την ομαδικότητα, συλλογικότητα και συνεργασία με τους άλλους μαθητές.
Δημιουργία αφίσας με τους στόχους: