Λουκουμάδες γεμιστοί με σοκολάτα και μέλι κουμαριάς για επικάλυψη

Η κυρία Αγγελοπούλου παρασκεύασε για τη συνάντησή μας τους λουκουμάδες με μέλι κουμαριάς για επικάλυψη.

Υλικά

1/2 κιλό αλεύρι σκληρό

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

1 και 1/2 κούπα χλιαρό νερό

3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού baking powder

1 πρέζα αλάτι

1 συσκευασία σοκολάτα κουβερτούρας χοντροκομμένη

Για την επικάλυψη:

1 κούπα μέλι αραιωμένη με 2 κουταλιές χλιαρό νερό

 

Εκτέλεση

Σε ένα μπωλ προσθέτουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το χλιαρό νερό και το αφήνουμε για 10'. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει για μισή ώρα. Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες σε καυτό λάδι αφού έχουμε προσθέσει ένα κομμάτι σοκολάτας σε κάθε λουκουμά που σχηματίζουμε με το κουτάλι (βουτηγμένο κάθε φορά σε ένα ποτήρι με νερό) και τη χούφτα μας. Για την επικάλυψη μέλι κουμαριάς (του τελευταίου τρύγου από τις κυψέλες για το Φθινόπωρο).

     

Leave a Reply