Κάνει ντου το … Ντ,ντ !

Να έχουμε μια όμορφη μέρα!! Την εβδομάδα αυτή συνεχίζουμε στο μάθημα των Ελληνικών με το δίψηφο σύμφωνο "Ντ, ντ". Θα ακολουθήσουν ίδιου τύπου δραστηριότητες με αυτές που κάνουμε στο δίψηφο σύμφωνο "μπ"! Ας δούμε πρώτα το βίντεο:

Το βιντεάκι το παρακολουθούμε αρκετές φορές! Μπορούμε να θυμηθούμε τη φορά των δύο γραμμάτων ακολουθώντας τους παρακάτω συνδέσμους :  Ένα γράμμα μια ιστορία-Ν           -           Ένα γράμμα μια ιστορία -Τ

Ύστερα, μπορούμε να ανατρέξουμε στο βιβλίο γλώσσας  του μαθητή στη σελίδα 16 και να κυκλώσουν τα παιδιά τα "Ντ,ντ", που υπάρχουν στις λέξεις του κειμένου και του τίτλου. Ύστερα, στη σελίδα 17 μπορούν να συμπληρώσουν το "ντ" στις λέξεις. Καλό είναι να ασχοληθούμε ενδελεχώς  με την ανάγνωση του κειμένου και φυσικά, όπως γνωρίζουμε, μπορούμε είτε να τα δείχνουμε μπερδεμένες λέξεις να διαβάζουν είτε μπερδεμένες προτάσεις, ώστε να μην απομνημονεύουν  το κείμενο. Οι φωνούλες-συλλαβούλες του φθόγγου είναι αναρτημένες στον τοίχο μας! Για μεγαλύτερη βοήθεια και ευκολία ακολουθούν συγκεντρωμένες καρτέλες λέξεων του "ντ", που μπορούν να διαβάζουν!

 

 

 

Picture

Picture

Picture

 Επίσης, πηγαίνοντας στην πλατφόρμα της  e me και συγκεκριμένα στα e me assignments, μπορείτε να κατεβάσετε ένα κείμενο για ανάγνωση, που περιέχει και ασκησούλες κατανόησης κειμένου. Συγκεκριμένα,  θα ενημερωθείτε από τον Τοίχο της Κυψέλης ότι μέσω του εργαλείου e-me assignments  έχουν ανατεθεί εργασίες. Μια ειδοποίηση θα εμφανιστεί στην καμπάνα της Κυψέλης. Για κάθε εργασία θα εμφανίζεται ξεχωριστή ειδοποίηση. Τα παιδιά θα πρέπει να πατήσουν πάνω σε κάθε ειδοποίηση ώστε να εμφανιστεί η ανάθεση των εργασιών.
Κλείνοντας, σειρά έχουν δυο εκπαιδευτικά παιχνίδια,  από το αγαπημένο περιβάλλον της Wordwall! Στην πρώτη δραστηριότητα με βάση την εικόνα το παιδί καλείται να βρει τα κεφαλαία γράμματα της εικονιζόμενης λέξης και στη δεύτερη να διαβάσει σωστά τον αριθμό, ώστε να οδηγήσει τον pac-man στη φωλιά της σωστά γραμμένης λέξης! Προσοχή στα τερατάκια!  Eπιλέξτε ποιο θέλετε να παίξετε πατώντας πάνω του!
ΚΡΕΜΑΛΑ                     Pac-man
 

 

Leave a Reply