Με τον όρο «Ολοκλήρωση συστημάτων» εννοούμε δημιουργία Πληροφοριακών Συστημάτων τα οποία ενσωματώνουν και περιλαμβάνουν το σύνολο των λειτουργιών που είναι απαραίτητες ώστε να υπάρχει πλήρης και ενιαία διαχείριση όλων των λειτουργιών και των απαιτήσεων που έχει μια Επιχείρηση ή ένας Οργανισμός.

Τα Πληροφοριακά Συστήματα μιας επιχείρησης ή οργανισμού διαφέρουν στο βαθμό ολοκλήρωσής τους (π.χ., τα υποσυστήματα του μάρκετινγκ είναι συνήθως λιγότερο "ολοκληρωμένα" μεταξύ τους από τα υποσυστήματα οικονομικών λειτουργιών). Η ολοκλήρωση ή ενοποίηση των ΠΣ στηρίζεται στην εξής απλή αρχή: κάθε στοιχείο /δεδομένο που εισέρχεται στο ΠΣΔ αποθηκεύεται μόνο μία φορά και είναι διαθέσιμο για όλα τα υποσυστήματα, κάθε δε ενημέρωση του στοιχείου αυτού αυτόματα το ενημερώνει για όλες τις χρήσεις σε όλα τα υποσυστήματα.

Η επικρατούσα τάση στην ανάπτυξη ΠΣ για επιχειρήσεις και οργανισμούς θέλει τις εταιρείες ογισμικού να επιδιώκουν τη σχεδίαση και ανάπτυξη “ολοκληρωμένων” πληροφοριακών συστημάτων. Τέτοιου είδους συστήματα κατηγοριοποιούνται πλέον ως ERP και είναι διαθέσιμα για διαδικτυακή χρήση

Αφήστε μια απάντηση