ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ…

Σ’ αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάμε όλοι, το μυαλό μου πάει σε κάποια παιδιά που ζούνε χωρίς την αγάπη και την αγκαλιά της μαμάς τους. Ζούνε χωρίς τη φροντίδα και την προστασία του μπαμπά τους. Ζούνε μόνα τους ή στην καλύτερη περίπτωση ζούνε σε ιδρύματα. Μιλάω για τα παιδιά που είναι ορφανά.

Αυτά τα παιδιά έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από τα άλλα. Έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από προστασία, από φροντίδα, από αγάπη. Έχουν ανάγκη από κάποιους που να τα σκέφτονται. Έχουν ανάγκη από κάποιους που να τα βοηθήσουν.

Σκέφτηκα να κάνω κάτι γι’ αυτά τα παιδιά. Στην αρχή ρώτησα τους γονείς μου τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για να τα βοηθήσουμε. Μου είπαν πως, υπάρχουν ιδρύματα, ορφανοτροφεία κι ομάδες εθελοντών, που μαζεύουν διάφορα είδη για το σκοπό αυτό. Είδη όπως ρούχα, παπούτσια, τρόφιμα ακόμα και λεφτά. Παρακάλεσα τότε τους γονείς μου να βοηθήσουμε κι εμείς.

Παρακαλώ κι όλους εσάς να βοηθήσετε! Είμαστε κι εμείς παιδιά. Θα μπορούσαμε όλοι μας να είμαστε στη θέση τους. Ας τους χαρίσουμε ένα χαμόγελο, μια αγκαλιά. Ας τους δώσουμε ελπίδα. Ας τους δώσουμε ζωή!

Παρακάτω θα βρείτε διάφορες δομές που μπορούν να βοηθήσουν

Σας ευχαριστώ.

 

Δομές για τα παιδιά:

  1. Η Κιβωτός του Κόσμου : https://www.kivotostoukosmou.org/el/
  2. Το Χαμόγελο του Παιδιού : https://www.hamogelo.gr/
  3. Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης : https://im-xanthis.gr/
  4. Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης : http://www.karavani.gr/index.php/gr/

Leave a Reply