Loading...
Εξελίξεις στην τεχνολογία

Η χρησιμότητα των έξυπνων ρολογιών

Τι δυνατότητες μπορεί να μας προσφέρει ένα smartwatch;

Η τεχνολογία δε σταματά να μας εκπλήσσει. Και μπορεί να είμαστε εξοικειωμένοι με τα «έξυπνα» κινητά μας, τους υπολογιστές και τα τάμπλετ μας και να γνωρίζουμε τις εξελίξεις, τι γίνεται όμως με τα smartwatches; Τι δυνατότητες μπορούν να μας προσφέρουν;

Τα smartwatches στη σύγχρονη εποχή καθορίζουν ξανά την έννοια του ρολογιού. Και αυτό γιατί μας προσφέρουν απεριόριστες δυνατότητες και μας επιτρέπουν να παραμένουμε συνδεδεμένοι περισσότερο, χωρίς καν να χρειαστεί να βγάλουμε το κινητό από την τσέπη μας ή την τσάντα μας. Μπορούν να γίνουν οι προσωπικοί μας προπονητές, που μας ενθαρρύνουν να βελτιώνουμε τη φυσική μας κατάσταση, αλλά και οι προσωπικοί μας βοηθοί που μας επιτρέπουν να οργανώνουμε το καθημερινό μας πρόγραμμα. Τι ακριβώς σημαίνουν τα παραπάνω;

Τα «έξυπνα» ρολόγια εξωτερικά μοιάζουν με ένα κλασικό ρολόι χειρός, που όμως προσφέρουν ταυτόχρονα μοναδικές τεχνολογικές δυνατότητες: Από το να προβάλλουν στην οθόνη τους SMS,  emails,  κλήσεις και μηνύματα από social media μέχρι να αναπαράγουν μουσική και να μετράνε τα βήματά μας και τις θερμίδες που καίμε. Κάπως έτσι, μας συνδέουν με τον κόσμο γύρω μας.

Επίσης έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά ρολόγια που από τη στιγμή που ξυπνάμε, μας ενημερώνουν για ό,τι πρέπει να γνωρίζουμε, προβάλλοντας μία πρωινή ενημέρωση για τον καιρό, το πρόγραμμα της ημέρας, τις υπενθυμίσεις και πολλά ακόμη. Έτσι, μπορούμε να δούμε με μία ματιά τη μέρα μας.

Επιπλέον, οι εφαρμογές τους, μπορούν να εξυπηρετήσουν κάθε μας ανάγκη,όπως το να βρίσκουμε με ευκολία τις τοποθεσίες . Και όλα αυτά χάρη στο GPS, τον ενσωματωμένο υψομετρητή και τον αισθητήρα βαρόμετρο σε περίπτωση που χρειαστεί να απομακρυνθούμε.

Ακόμη,το ρολόι μας μπορεί  να μετράει τον καρδιακό μας ρυθμό και να παρακολουθεί έως και 39 δραστηριότητες όταν ασκούμαστε!

Παράλληλα, ας μην ξεχνάμε ότι η μουσική μπορεί να μας βοηθήσει να εντείνουμε την προσπάθεια στο γυμναστήριο. Για αυτό και το ρολόι μας, μας δίνει τη δυνατότητα να παίρνουμε μαζί μας τη μουσική, όπου και αν βρισκόμαστε. Έτσι, πλέον δεν χρειάζεται να έχουμε μαζί μας το κινητό μας, όταν πάμε για τρέξιμο.

Μας επιτρέπει ακόμη και να διαχειριζόμαστε άλλες συσκευές, όπως η τηλεόραση ή το κλιματιστικό.Έτσι, μπορούμε να ελέγχουμε τα πάντα από τον καρπό μας, εύκολα και γρήγορα

Άρθρο διασκευασμένο από  τη Samsung

 

9 comments
Leave a Reply