Loading...
Παιχνίδια Υπολογιστών

pubg

Το PlayerUnknown's Battlegrounds (συντομογραφία: PUBG) είναι διαδικτυακό battle royale παιχνίδι πολλών παικτών. Εκδότης και δημιουργός είναι η PUBG Corporation, θυγατρική της νοτιοκορεατικής Bluehole. Το παιχνίδι βασίζεται σε προηγούμενες τροποποιήσεις που δημιουργήθηκαν από τον Μπρένταν "PlayerNunknown" Γκριν για άλλα παιχνίδια χρησιμοποιώντας ως πηγή έμπνευσης την ταινία Battle Royale και επεκτάθηκε σε αυτόνομο παιχνίδι κάτω από την δημιουργική καθοδήγηση του Γκριν. Στο παιχνίδι, μέχρι εκατό παίκτες πέφτουν με αλεξίπτωτο σε ένα νησί και ψάχνουν για όπλα και εξοπλισμό για να σκοτώσουν άλλους, αποφεύγοντας τον θάνατο. Η διαθέσιμη ασφαλής περιοχή στο χάρτη του παιχνιδιού μειώνεται σε μέγεθος με την πάροδο του χρόνου, κατευθύνοντας τους επιζώντες παίκτες σε αυστηρότερες περιοχές για να κάνουν μάχες. Ο τελευταίος παίκτης ή ομάδα κερδίζει τον γύρο.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στα Microsoft Windows μέσω του προγράμματος πρώιμης πρόσβασης beta του Steam το Μάρτιο του 2017, με πλήρη κυκλοφορία στις 20 Δεκεμβρίου του 2017. Τον ίδιο μήνα, το παιχνίδι κυκλοφόρησε από τα Microsoft Studios για το Xbox One μέσω του προγράμματος προεπισκόπησης παιχνιδιών Xbox, και κυκλοφόρησε επίσημα το Σεπτέμβριο του 2018. Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε μια έκδοση για το PlayStation 4, εκτός από δύο διαφορετικές εκδόσεις κινητών για Android και iOS. Το παιχνίδι έχει κάνει τεράστιες πωλήσεις όλων των εποχών, με πάνω από πενήντα εκατομμύρια αντίτυπα να πωλούνται σε όλες τις πλατφόρμες μέχρι τον Ιούνιο του 2018.

Το Battlegrounds έλαβε θετικά σχόλια από τους κριτικούς, που ωστόσο έκριναν ότι το παιχνίδι δεν ήταν πλήρως ολοκληρωμένο και είχε μερικά τεχνικά θέματα, παρουσίαζε νέους τύπους παιχνιδιού που προσπελάζονταν εύκολα από παίκτη οποιουδήποτε επιπέδου δεξιοτήτων και ότι έχει υψηλό επίπεδο replayability. Το παιχνίδι έλαβε διάφορες υποψηφιότητες για τον τίτλο Παιχνίδι της Χρονιάς, μεταξύ άλλων, και θεωρείται από τον Γκριν ως το καθοριστικό παιχνίδι του είδους battle royale. Αρκετά άλλα βιντεοπαιχνίδια, ακολουθώντας την επιτυχία του Battlegrounds, προσέφεραν τρόπους μάχης σε στυλ battle royale, ενώ εμφανίστηκαν επίσης ορισμένοι κλώνοι, κυρίως από την Κίνα. Η PUBG Corporation έχει οργανώσει αρκετά μικρά τουρνουά και εισήγαγε εργαλεία εντός του παιχνιδιού για να βοηθήσει στη μετάδοση του παιχνιδιού στους θεατές, καθώς επιθυμούν να γίνει δημοφιλές esport.

Το PlayerUnknown's Battlegrounds (συντομογραφία: PUBG) είναι διαδικτυακό battle royale παιχνίδι πολλών παικτών. Εκδότης και δημιουργός είναι η PUBG Corporation, θυγατρική της νοτιοκορεατικής Bluehole. Το παιχνίδι βασίζεται σε προηγούμενες τροποποιήσεις που δημιουργήθηκαν από τον Μπρένταν "PlayerNunknown" Γκριν για άλλα παιχνίδια χρησιμοποιώντας ως πηγή έμπνευσης την ταινία Battle Royale και επεκτάθηκε σε αυτόνομο παιχνίδι κάτω από την δημιουργική καθοδήγηση του Γκριν. Στο παιχνίδι, μέχρι εκατό παίκτες πέφτουν με αλεξίπτωτο σε ένα νησί και ψάχνουν για όπλα και εξοπλισμό για να σκοτώσουν άλλους, αποφεύγοντας τον θάνατο. Η διαθέσιμη ασφαλής περιοχή στο χάρτη του παιχνιδιού μειώνεται σε μέγεθος με την πάροδο του χρόνου, κατευθύνοντας τους επιζώντες παίκτες σε αυστηρότερες περιοχές για να κάνουν μάχες. Ο τελευταίος παίκτης ή ομάδα κερδίζει τον γύρο.  Το παιχνίδι κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στα Microsoft Windows μέσω του προγράμματος πρώιμης πρόσβασης beta του Steam το Μάρτιο του 2017, με πλήρη κυκλοφορία στις 20 Δεκεμβρίου του 2017. Τον ίδιο μήνα, το παιχνίδι κυκλοφόρησε από τα Microsoft Studios για το Xbox One μέσω του προγράμματος προεπισκόπησης παιχνιδιών Xbox, και κυκλοφόρησε επίσημα το Σεπτέμβριο του 2018. Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε μια έκδοση για το PlayStation 4, εκτός από δύο διαφορετικές εκδόσεις κινητών για Android και iOS. Το παιχνίδι έχει κάνει τεράστιες πωλήσεις όλων των εποχών, με πάνω από πενήντα εκατομμύρια αντίτυπα να πωλούνται σε όλες τις πλατφόρμες μέχρι τον Ιούνιο του 2018.  Το Battlegrounds έλαβε θετικά σχόλια από τους κριτικούς, που ωστόσο έκριναν ότι το παιχνίδι δεν ήταν πλήρως ολοκληρωμένο και είχε μερικά τεχνικά θέματα, παρουσίαζε νέους τύπους παιχνιδιού που προσπελάζονταν εύκολα από παίκτη οποιουδήποτε επιπέδου δεξιοτήτων και ότι έχει υψηλό επίπεδο replayability. Το παιχνίδι έλαβε διάφορες υποψηφιότητες για τον τίτλο Παιχνίδι της Χρονιάς, μεταξύ άλλων, και θεωρείται από τον Γκριν ως το καθοριστικό παιχνίδι του είδους battle royale. Αρκετά άλλα βιντεοπαιχνίδια, ακολουθώντας την επιτυχία του Battlegrounds, προσέφεραν τρόπους μάχης σε στυλ battle royale, ενώ εμφανίστηκαν επίσης ορισμένοι κλώνοι, κυρίως από την Κίνα. Η PUBG Corporation έχει οργανώσει αρκετά μικρά τουρνουά και εισήγαγε εργαλεία εντός του παιχνιδιού για να βοηθήσει στη μετάδοση του παιχνιδιού στους θεατές, καθώς επιθυμούν να γίνει δημοφιλές esport.

Leave a Reply