Loading...
Εξελίξεις στην τεχνολογίαΛογισμικό - Software

Webex

WebEx Meetings - Flinders University StaffΗ Cisco Webex είναι μια αμερικανική εταιρεία που αναπτύσσει και πωλεί εφαρμογές διαδικτυακών διασκέψεων και τηλεδιάσκεψης. Δημιουργήθηκε το 2007, όταν η Cisco Systems εξαγόρασε το Webex. Η έδρα της βρίσκεται στο Milpitas της Καλιφόρνια. Τα γνωστά προϊόντα λογισμικού είναι οι συσκέψεις Webex, ομάδες Webex, εκπαιδευτικό κέντρο, κέντρο εκδηλώσεων, κέντρο υποστήριξης, κέντρο πωλήσεων, MeetMeNow, PCNow, Webex AIM Pro Business Edition, Webex WebOffice και WebEx Connect. Όλα τα προϊόντα Webex αποτελούν μέρος του χαρτοφυλακίου συνεργασίας της Cisco Systems.Τα γνωστά προϊόντα λογισμικού είναι οι συσκέψεις Webex, ομάδες Webex, εκπαιδευτικό κέντρο, κέντρο εκδηλώσεων, κέντρο υποστήριξης, κέντρο πωλήσεων, MeetMeNow, PCNow, Webex AIM Pro Business Edition, Webex WebOffice και WebEx Connect. Όλα τα προϊόντα Webex αποτελούν μέρος του χαρτοφυλακίου συνεργασίας της Cisco Systems.

Πριν από την αγορά από τη Cisco, το Webex εμφανίστηκε στο NASDAQ Global Select Market.Η Cisco είπε επίσης ότι το μακροπρόθεσμο σχέδιό της είναι να απορροφήσει το Webex τόσο σε επίπεδο τεχνολογίας όσο και σε επίπεδο πωλήσεων.

Από τις 5 Αυγούστου 2015, το Webex δεν λειτουργεί πλέον με τα Windows XP. Στις 18 Απριλίου 2018, η Cisco ανακοίνωσε ότι η Cisco Spark θα συνδυαστεί στην πλατφόρμα Cisco Webex. Η Cisco Spark ήταν η ίδια η επωνυμία της πλατφόρμας συνεργασίας Project Squared. Την ίδια ημερομηνία, η Cisco μετονομάζει όλα τα υπόλοιπα προϊόντα Spark στο Webex, συμπεριλαμβανομένου του Spark Room Kit - τώρα Webex Room Kit - και Spark Board - τώρα Webex Board. Στις 15 Μαΐου 2020, η Cisco CFO Kelly Kramer ανέφερε τον μήνα Απρίλιο του 2020, είχαμε 500 εκατομμύρια συμμετέχοντες στη σύσκεψη και αυτό ισοδυναμούσε με 25 δισεκατομμύρια λεπτά συναντήσεων, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή βίντεο-διάσκεψης WebEx.

Ως αποτέλεσμα της έρευνας για απάτη σε τίτλους που ξεκίνησε από την SEC και από διάφορα γραφεία του Γενικού Εισαγγελέα του Κράτους, η Goldman Sachs αντιμετώπισε κατηγορίες για την έκδοση αθέμιτης έρευνας, συμπεριλαμβανομένης της κάλυψης των WebEx και παραβιάσεων IPO για την περίοδο 1999 έως 2001. Η διαχείριση του Webex φέρεται να υπαγορεύτηκε στη Goldman Ο Sachs αναλύει τι πρέπει και δεν πρέπει να περιλαμβάνει η έρευνα. Η Webex υποστηρίζει ότι οι πληροφορίες της διαχείρισης ήταν ακριβείς. Μια άλλη κατηγορία κατηγορεί τη Goldman Sachs για παραβίαση του νόμου περί κινητών αξιών κατά την κατανομή των μετοχών της στην αρχική δημόσια προσφορά του WebEx.

Στις 27 Σεπτεμβρίου 2005, η Webex μήνυσε την Raindance Communications, Inc., ανταγωνιστή, για παραβίαση διπλώματος ευρεσιτεχνίας. Στις 14 Οκτωβρίου 2005, η Raindance υπέβαλε αγωγή εναντίον της Webex για παραβίαση διπλώματος ευρεσιτεχνίας. Και τα δύο μέρη ζήτησαν αποζημίωση και διαταγή για τη λήψη περαιτέρω πράξεων που ισχυρίζονται ότι παραβιάζουν τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Στις 31 Μαρτίου 2006, τα μέρη συμφώνησαν να απορρίψουν και τις δύο ενέργειες, να αποδεσμεύσουν αξιώσεις για παραβάσεις του παρελθόντος, τις πληρωμές που σχετίζονται με αυτές τις απελευθερώσεις και τις αδειοδοτήσεις των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας του άλλου. Η συμφωνία είχε ως αποτέλεσμα η Webex να λάβει 1,0 εκατομμύρια δολάρια από την Raindance.

Πηγή: https://en.wikipedia.org/wiki/Cisco_Webex

Leave a Reply