Ελληνικά

22 Δεκεμβρίου 2023: Κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης γιορτής στο 2ο Πειραματικό ΓΕΛ Λευκάδας, οργανώθηκε μια ξεχωριστή δράση: ένας μπουφές γεμάτος με γεύσεις από κάθε γωνιά της Ελλάδας και του κόσμου! Μαθητές και μαθήτριες με την βοήθεια των γονέων τους δημιούργησαν πιάτα εμπνευσμένα από τις δικές τους οικογενειακές παραδόσεις, προσφέροντας στους συμμαθητές τους μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία.

Μετά το τέλος της γιορτής, ο μπουφές αποκαλύφθηκε, γεμίζοντας την ατμόσφαιρα με αρώματα και χρώματα. Μαθητές και εκπαιδευτικοί, δοκίμασαν τα πιάτα, γεύτηκαν την ποικιλία και γνώρισαν νέες κουλτούρες μέσα από την τέχνη της μαγειρικής.

Αυτή η δράση δημιούργησε μια ατμόσφαιρα ομοψυχίας και αλληλεγγύης, γεφυρώνοντας διαφορετικά ήθη και έθιμα. Μαζί, μαθητές και εκπαιδευτικοί έμαθαν για την πλούσια κληρονομιά του κόσμου, γεύτηκαν νέες γεύσεις και δημιούργησαν αξέχαστες αναμνήσεις.

Πέρα από την απόλαυση του φαγητού, ο μπουφές “Πολυπολιτισμικών Γεύσεων” λειτούργησε ως:

  • Γέφυρα επικοινωνίας: Έφερε κοντά μαθητές διαφορετικών καταβολών, ενθαρρύνοντας τον διάλογο και την κατανόηση.
  • Εργαλείο μάθησης: Προσέφερε στους μαθητές μια βιωματική εμπειρία γνώσης για διαφορετικούς πολιτισμούς και κουλτούρες.
  • Πηγή έμπνευσης: Καλλιέργησε την αίσθηση της δημιουργικότητας και της ομαδικότητας, ενθαρρύνοντας τη συνεργασία και την αλληλεγγύη.

Αφήστε μια απάντηση