Εργασίες Β΄ Τετραμήνου

Συμπληρώστε τη φόρμα για να καταθέσετε τις εργασίες του β΄ τετραμήνου. Επιλέξτε το τμήμα σας:

Α3

Α4

Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τη φόρμα, μπορείτε να αποστείλετε μήνυμα στο email fisland63@gmail.com. Στο θέμα του κειμένου θα γράψετε το όνομα και το τμήμα σας και θα επισυνάψετε τα δύο αρχεία.

ενεργός πολίτης

εκπαιδευτικό σύστημα Ν. Αφρικής

Σχεδία

Σχεδία 2

φτώχεια

Ε.Ε.

κοινωνικός αποκλεισμός

 

ενεργός πολίτης

17 στόχοι

η Μαλάλα μας μιλάει για τους 17 στόχους

οι στόχοι με αριθμούς

αιμοδοσία και μετάγγιση αίματος

γιατί είναι σημαντική η δωρεά αίματος

κέντρο αίματος

εθελοντική αιμοδοσία

δωρεά οργάνων

μυελός των οστών

Εθνικό Κέντρο Μεταμοσχεύσεων

7ο κεφάλαιο

ετοιμάστε έναν αγώνα λόγου επιλέγοντας ένα από τα παρακάτω θέματα:

  • «Η μη πληρωμή φόρων από μεγάλες εταιρείες είναι πιο επιζήμια για την κοινωνία από τη φοροδιαφυγή των ιδιωτών.»
  • «Η φορολογική συνείδηση είναι ευθύνη του πολίτη και όχι του κράτους.»
  • «Η αύξηση της φορολογίας σε πλούσιες κοινωνικές ομάδες είναι ο καλύτερος τρόπος για τη μείωση των ανισοτήτων.»
  • «Η κοινωνική ευαισθησία των πολιτών είναι πιο σημαντική από την κρατική παρέμβαση στην αντιμετώπιση κρίσεων.»
  • «Η κοινωνική ευαισθησία πρέπει να καλλιεργείται πρωτίστως από την οικογένεια και όχι από το εκπαιδευτικό σύστημα.»
  • «Οι καμπάνιες ευαισθητοποίησης έχουν μεγαλύτερη επίδραση από τη νομοθεσία για την αντιμετώπιση κοινωνικών ανισοτήτων.»
  • «Η παραβίαση των δικαιωμάτων των παιδιών στις αναπτυσσόμενες χώρες είναι ευθύνη των ανεπτυγμένων κοινωνιών.»
  • «Η προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών πρέπει να είναι παγκόσμια προτεραιότητα, ακόμα και αν παραβιάζει εθνικές κυριαρχίες.»
  • «Η εκπαίδευση είναι το σημαντικότερο δικαίωμα του παιδιού και πρέπει να προηγείται όλων των άλλων δικαιωμάτων.»
  • «Η οικονομική ενίσχυση των ατόμων με αναπηρία είναι πιο σημαντική από την παροχή προσβάσιμων υποδομών.»
  • «Η υποχρεωτική πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία σε δημόσιες υποδομές πρέπει να είναι προτεραιότητα όλων των κυβερνήσεων.»
  • «Η ενσωμάτωση των ατόμων με αναπηρία σε κοινές τάξεις είναι απαραίτητη για την κοινωνική ένταξή τους.»
  • «Ο εθελοντισμός πρέπει να είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές στο σχολείο.»
  • «Ο εθελοντισμός από εταιρείες μέσω εταιρικής κοινωνικής ευθύνης είναι συχνά περισσότερο κίνητρο μάρκετινγκ παρά κοινωνική προσφορά.»
  • «Οι ΜΚΟ προσφέρουν μεγαλύτερη βοήθεια από το κράτος σε περιπτώσεις κρίσης.»
  • «Η ανωνυμία στο διαδίκτυο είναι περισσότερο πρόβλημα παρά πλεονέκτημα για τη δημοκρατία.»
  • «Η ψηφιακή εκπαίδευση είναι πιο σημαντική από την παραδοσιακή εκπαίδευση στη σύγχρονη εποχή.»
  • «Η παρακολούθηση των δραστηριοτήτων στο διαδίκτυο είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της δημόσιας ασφάλειας.»

οδηγίες για τους αγώνες θα βρείτε εδώ

τρόπος παρουσίασης

  1. δημιουργήστε video με avatar
  2. οργανώστε έναν αγώνα μέσα στην τάξη

χρειαζόμαστε συνολικά 6 ομιλητές (3 για κάθε ομάδα)

6ο κεφάλαιο

εργασίες

Κοινωνικοποίηση και πολιτικοποίηση

4ο κεφάλαιο

οικονομία εργασίες

εργασίες οικονομία

2ο κεφάλαιο

2.1.1.2 2.1.3 2.1.4

1ο κεφάλαιο

1.1 1.5