ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Γιορτάζοντας τη θετική δύναμη του διαδικτύου, το θέμα της φετινής Ημέρας «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο» ενθαρρύνει όλους να συμμετάσχουν στο παγκόσμιο κίνημα, να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες του διαδικτύου, να φέρει τους ανθρώπους κοντά.

Ο εορτασμός της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου στο σχολείο μας, περιελάμβανε παρουσιάσεις στην Α.Π.Χ., όλων των τμημάτων. Πιο συγκεκριμένα, αφού οι μαθητές ενημερώθηκαν για το τι είναι ασφάλεια στο διαδίκτυο, στη συνέχεια είδαν διάφορα διαδραστικά βίντεο για το πως  να χρησιμοποιούν την τεχνολογία υπεύθυνα, με σεβασμό, με κριτική σκέψη και δημιουργικά. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο τι μπορούμε να κοινοποιούμε στα κοινωνικά δίκτυα, για να μην ξεφεύγει καμία προσωπική πληροφορία από τον έλεγχό μας!

https://docs.google.com/presentation/d/e/2PACX-1vRRt8U8rhA77M6UopzUhV7-rqc_hNp2j4fRaT_L6AFdQRa9nFBeL-bGEHMCVpp0TkGfNPqH2HzdWOdZ/pub?start=false&loop=false&delayms=3000

Επίσης, το σχολείο μας συμμετείχε στον διαγωνισμό SID2019, με τη δημιουργία αφίσας με θέμα:

"ΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ"

Τα ίδια παιδιά της έκτης τάξης, ηχογράφησαν σχετικό μήνυμα (στα Ελληνικά και στα Αγγλικά), με σκοπό να μεταδοθεί στο Ευρωπαικό Εκπαιδευτικό Ραδιόφωνο! 

Ακούστε ζωντανά τις φωνές των παιδιών από Κροατία, Ελλάδα και Τουρκία για τη Μέρα του Ασφαλούς Διαδικτύου σε ένα μήνυμα στα Αγγλικά, αλλά και στη μητρική τους γλώσσα στο Ευρωπαϊκό Σχολικό Ραδιόφωνο: European School Radio

Leave a Reply