Τηλεδιάσκεψη με συνεργαζόμενα σχολεία

Οι μαθητές μέσω του Live event της πλατφόρμας του eTwinning, είχαν  την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους συνεργάτες τους από τα άλλα σχολεία, αλλά και να παίξουν διαδικτυακά ένα on line κουίζ (Kahoot Game), όπου απάντησαν ερωτήσεις για την ανακύκλωση !

Ημέρα E-twinning

Οι μαθητές για την Ημέρα eTwinning 2019, συζήτησαν για τους 5 πλανήτες του γαλαξία eTwinning:

  • Human Rights
  • Law and Decision Making
  • Environment
  • Media
  • History

και στη συνέχεια έφτιαξαν ένα poster για τον εορτασμό της ημέρας!

Δημιουργία Ιστορίας στο Scratch 2

Οι μαθητές μας συνεργατικά μαζί με άλλα συνεργαζόμενα σχολεία, έφτιαξαν μια animated ιστορία στο Scratch. Κάθε ομάδα σχολείου, έπρεπε να γράψει μια σκηνή και να την μετατρέψει σε κώδικα. Καρέ, καρέ δημιούργησαν μια ιστορία με αρχή, μέση και τέλος! Δείτε ΕΔΩ την ιστορία !

Δημιουργία Ιστορίας στο Scratch 1

Οι μαθητές μας συνεργατικά μαζί με άλλα συνεργαζόμενα σχολεία, έφτιαξαν μια animated ιστορία στο Scratch. Κάθε ομάδα σχολείου, έπρεπε να γράψει μια σκηνή και να την μετατρέψει σε κώδικα. Καρέ, καρέ δημιούργησαν μια ιστορία με αρχή, μέση και τέλος! Δείτε ΕΔΩ την ιστορία !

Δημιουργία Ψηφιακής Ιστορίας 2

ΟΙ μαθητές του σχολείου μας μαζί με τους μαθητές από τα συνεργαζόμενα σχολεία της Ελλάδας (2ο Δ.Σ. Ερυθραίας, 8ο Δ.Σ. Φιλαδέλφειας) της Τουρκίας και της Ρουμανίας, έγραψαν μια ψηφιακή ιστορία με το εργαλείο Storybird, στη δική τους γλώσσα αλλά και στα αγγλικά:

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

Διαβάστε στον παρακάτω σύνδεσμο την ιστορία, καρέ καρέ όπως ξεδιπλώνεται σε 3 κεφάλαια:

https://drive.google.com/file/d/1RZPaVUS14xN-VixJwn69hcsjyCa-vd4O/view?usp=sharing

 

Δημιουργία Ψηφιακής Ιστορίας 1

ΟΙ μαθητές του σχολείου μας μαζί με τους μαθητές από τα συνεργαζόμενα σχολεία της Ελλάδας (2ο Δ.Σ. Ερυθραίας, 8ο Δ.Σ. Φιλαδέλφειας, 2ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων) και της Τουρκίας, έγραψαν μια ψηφιακή ιστορία με το εργαλείο Storybird, στη δική τους γλώσσα αλλά και στα αγγλικά:

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

Διαβάστε στον παρακάτω σύνδεσμο την ιστορία, καρέ καρέ όπως ξεδιπλώνεται σε 2 κεφάλαια:

https://drive.google.com/file/d/1-K3MowWSXrw8791X4cHLQHO-SM_-1Dtg/view?usp=sharing

 

 

Δημιουργία Infographics

Για να εξοικειωθούν οι μαθητές με το εργαλείο Canva, έφτιαξαν ένα Infographics με θέμα τη διαχείριση των ηλεκτρονικών αποβλήτων:

ΑΦΙΣΑ

Οι μαθητές του σχολείου μας, μαζί με τους μαθητές του 8ου Δ.Σ. Νέας Φιλαδέλφειας, χρησιμοποίησαν το εργαλείο Canva και έφτιαξαν μια αφίσα με θέμα τις επιπτώσεις των ηλεκτρονικών αποβλήτων στην ανθρώπινη υγεία:

POSTER

Συνεργατικά, τέλος το πόστερ ενσωματώθηκε μαζί με τα άλλα δύο των συνεργαζόμενων σχολείων, σε μια πολύ όμορφη δημιουργία !

 

Δείτε ΕΔΩ το pdf link!

ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Γιορτάζοντας τη θετική δύναμη του διαδικτύου, το θέμα της φετινής Ημέρας «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο» ενθαρρύνει όλους να συμμετάσχουν στο παγκόσμιο κίνημα, να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες του διαδικτύου, να φέρει τους ανθρώπους κοντά.

Ο εορτασμός της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου στο σχολείο μας, περιελάμβανε παρουσιάσεις στην Α.Π.Χ., όλων των τμημάτων. Πιο συγκεκριμένα, αφού οι μαθητές ενημερώθηκαν για το τι είναι ασφάλεια στο διαδίκτυο, στη συνέχεια είδαν διάφορα διαδραστικά βίντεο για το πως  να χρησιμοποιούν την τεχνολογία υπεύθυνα, με σεβασμό, με κριτική σκέψη και δημιουργικά. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο τι μπορούμε να κοινοποιούμε στα κοινωνικά δίκτυα, για να μην ξεφεύγει καμία προσωπική πληροφορία από τον έλεγχό μας!

https://docs.google.com/presentation/d/e/2PACX-1vRRt8U8rhA77M6UopzUhV7-rqc_hNp2j4fRaT_L6AFdQRa9nFBeL-bGEHMCVpp0TkGfNPqH2HzdWOdZ/pub?start=false&loop=false&delayms=3000

Επίσης, το σχολείο μας συμμετείχε στον διαγωνισμό SID2019, με τη δημιουργία αφίσας με θέμα:

"ΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ"

Τα ίδια παιδιά της έκτης τάξης, ηχογράφησαν σχετικό μήνυμα (στα Ελληνικά και στα Αγγλικά), με σκοπό να μεταδοθεί στο Ευρωπαικό Εκπαιδευτικό Ραδιόφωνο! 

Ακούστε ζωντανά τις φωνές των παιδιών από Κροατία, Ελλάδα και Τουρκία για τη Μέρα του Ασφαλούς Διαδικτύου σε ένα μήνυμα στα Αγγλικά, αλλά και στη μητρική τους γλώσσα στο Ευρωπαϊκό Σχολικό Ραδιόφωνο: European School Radio

Ανακύκλωση Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε από την Γρηγορίου Αλεξάνδρα, Περιβαλλοντολόγο απόφοιτο του τμήματος Γεωγραφίας και Περιβάλλοντος του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών στις Γ' και Δ' τάξεις, καθώς και από την Περιβαλλοντολόγο Πελεκάση Κατερίνα στις Ε' και ΣΤ' τάξεις.

Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών για την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών. Τo πρόγραμμα υλοποιείται από τους συνεργάτες της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης σε συνεργασία με τον Δήμο Κηφισιάς. Οι μαθητές όλων τάξεων έδειξαν ενδιαφέρον για την παρουσίαση. Αναφέρθηκαν στο τι καταφέρνουμε με την ανακύκλωση γενικότερα, που είναι αρχικά η μείωση των απορριμμάτων, αλλά και η εξοικονόμηση πρώτων υλών και ενέργειας. Στη συνέχεια συζήτησαν γιατί είναι ανάγκη να μην καταλήγουν οι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές στα σκουπίδια, αλλά να επαναχρησιμοποιούνται ή να ανακυκλώνονται, όταν δε λειτουργούν πια. Όλοι μαζί παρακολούθησαν video με τις κατηγορίες συσκευών και παραδείγματα για τα στάδια που προηγούνται μέχρι να γίνει διαλογή και ανάκτηση χρήσιμων υλικών (γυαλί, πλαστικό, μέταλλα κλπ.), ώστε να τα επαναχρησιμοποιούνται.

Τέλος οι μαθητές αντιλήφθηκαν ότι κανείς δε μας υποχρεώνει να ανακυκλώνουμε, αλλά να καταλάβουμε μόνοι μας ποια είναι τα οφέλη για εμάς τους ίδιους και το περιβάλλον.

   

Δημιουργία Χριστουγεννιάτικων Καρτών

  • Οι μαθητές, με τα ανακυκλωμένα υλικά που συγκέντρωσαν, έφτιαξαν με πολύ κέφι και μεράκι Χριστουγεννιάτικες κάρτες για να ευχηθούν σε όλους Χρόνια πολλά και Καλή Χρονιά !

Skip to toolbar