“Ένα Παιδί Μετράει Τ’ Άστρα”

Ήρθε η στιγμή που προετοίμαζα και περίμενα καιρό:

Αγαπητά μου παιδιά, σας παρουσιάζω έναν ακόμα αγαπημένο συγγραφέα, τον Μενέλαο Λουντέμη!

Δείτε το ενδιαφέρον και κατατοπιστικό βίντεο για τη ζωή και το έργο του. Παιδί ήρθε ο ίδιος ως πρόσφυγας ο ίδιος στην Ελλάδα από την Κωνσταντινούπολη, περίπου στην ηλικία σας.

Το βιβλίο που θέλω να σας παρουσιάσω και να σας προτείνω να διαβάσετε είναι το "Ένα Παιδί Μετράει Τ' Άστρα". Σ' αυτό το βιβλίο ο ήρωας ετοιμάζεται ...για το Γυμνάσιο!

[διαβάστε το βιβλίο online ή κατεβάστε το σε μορφή pdf]

περίληψη

Ο Μέλιος είναι ένα φτωχό και ορφανό παιδί. Αγαπάει τα γράμματα αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο να πάει στο σχολείο, καθώς είναι ανάγκη να δουλέψει για να επιβιώσει. Σε αυτήν την σκληρή πραγματικότητα θα συναντήσει ανθρώπους που θα
τον βοηθήσουν να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες που θα συναντήσει αλλά και αρκετούς που θα του θέσουν ανυπέρβλητα εμπόδια. Στο μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου παρακολουθούμε τη σχολική πραγματικότητα της εποχής, όπου ο δάσκαλος
είναι και συμπεριφέρεται ως αυθεντία, καθώς και τις σχέσεις των παιδιών μεταξύ τους αλλά και με τους μεγάλους. 

Σας προτείνω να διαβάσετε το βιβλίο μέχρι και τον Σεπτέμβρη, στη μετάβασή σας στο καινούριο σχολείο, κοιτώντας κι εσείς τα άστρα, βάζοντας στόχους, κάνοντας σχέδια για το μέλλον. Ποιος ξέρει, μπορεί και τα δικά σας χειρόγραφα να γίνουν ιστορικά ντοκουμέντα!

Το μυθιστόρημα έχει μεταφερθεί πολλές φορές στη θεατρική σκηνή. Μπορείτε να το δείτε στο Youtube [με χρέωση δεδομένων] από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.

Leave a Reply