English

Το δικαίωμα των προσφύγων και μεταναστών στην εκπαίδευση.

   Το θέμα για το οποίο θα γράψουμε είναι: "Το δικαίωμα των προσφύγων και μεταναστών στην εκπαίδευση". Τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας έχει αυξηθεί κατά πολύ ο πληθυσμός των προσφύγων. Όπως βλέπουμε καθημερινά στην τηλεόραση αυτοί οι άνθρωποι έχουν περάσει πολλές δυσκολίες. Γι' αυτό θεωρούμε ότι, όπως και όλοι μας, έχουνε και αυτοί δικαίωμα στην εκπαίδευση.

   Αρχικά, σύμφωνα με πηγές στο διαδίκτυο, είναι ωφέλιμο να πηγαίνουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες σε σχολεία, γιατί προσφέρουν θέσεις εργασίας σε εκπαιδευτικούς. Επιπρόσθετα, είναι χρήσιμο να φοιτούν σε σχολές, αφού τα ελληνόπουλα θα σπουδάζουν σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον, καλλιεργώντας το πνεύμα των πολιτών του κόσμου, της ειρηνικής συνύπαρξης και της συμπόνιας. Επιπλέον είναι καλό να φοιτούν οι πρόσφυγες σε εκπαιδευτικές μονάδες, επειδή και αυτοί και οι μαθητές Έλληνες κοινωνικοποιούνται.

   Για παράδειγμα, περίπου 700 νέοι εκπαιδευτικοί θα προσληφθούν για τις τάξεις υποδοχής, αναφέρει η UNICEF. Επίσης, από τα 7,1 εκατομμύρια παιδιά πρόσφυγες τα 3,7 εκατομμύρια, δηλαδή άνω των 50%, δεν φοιτούν σε σχολείο.

   Κάποιοι όμως δεν συμφωνούν με τα παραπάνω. Παραδείγματος χάριν στη Χίο 1130 γονείς ζητούν με εξώδικο τη μη λειτουργία Δομών Εκπαίδευσης προσφύγων στα σχολεία.

   Επομένως θα πρέπει όλοι να υποστηρίζουμε αυτά τα παιδιά, μιας και δεν είναι διαφορετικά από εμάς και έχουν κι αυτά δικαίωμα στη εκπαίδευση. Αυτό χρειάζεται να το αναγνωρίζουμε όλοι μας.

Χ.Μ

Πηγές:.https://www.tovima.gr/2017/09/11/society/unicef-i-entaksi-prosfygopoylwn-sto-sxoleio-wfelei-tin-koinwnia/

https://parallaximag.gr/elliniko-paratiritirio-dikaioma-stin-ekpaidefsi-ton-paidion-prosfygon-60497

https://www.kathimerini.gr/society/988185/chios-1130-goneis-zitoyn-me-exodiko-ti-mi-leitoyrgia-domon-ekpaideysis-prosfygon-sta-scholeia/

Leave a Reply