Ελληνικά

Το δικαίωμα των προσφύγων και των μεταναστών στην εκπαίδευση.

Στην σημερινή εποχή όπου οι μετακινήσεις των ανθρώπων είναι πιο πολλές και πιο συχνές είναι σημαντικό και πιστεύουμε πως οι μετανάστες είναι σωστό να ενταχτούνε στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Η φοίτηση των προσφυγόπουλων , μόνο θετικά αποτελέσματα έχει διότι τα ελληνόπουλα θα σπουδάζουν σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον , καλλιεργώντας το πνεύμα ειρηνικής συνύπαρξης. Επίσης ,θα δοθεί η δυνατότητα να αλλάξουν πληροφορίες και εμπειρίες .Με αυτό το τρόπο θα διευκολυνθεί η επικοινωνία και η συνεργασία, ακόμη θα ακούσουν , θα νιώσουν πως νιώθουν και αυτά τα παιδιά , που μοιάζουν με τα ελληνόπουλα γιατί είναι παιδιά , που δεν έχουν κάτι να χωρίσουν ή να μαλώσουν, αλλά να μάθουν τις αξίες όπως σεβασμός, ισότητα, αλληλεγγύη, δικαιοσύνη, διαφορετικότητα.

Στον αντίποδα , η φοίτηση των προσφυγόπουλων στα σχολεία θα δημιουργήσει προβλήματα υγείας και υγιεινής, διότι δεν είναι εμβολιασμένα .Επιπρόσθετα, το κράτος μας όμως, φροντίζει ώστε τα προσφυγόπουλα να εμβολιαστούν υποχρεωτικά πριν ξεκινήσουν το σχολείο όπως και τα Ελληνόπουλα, επομένως δεν υπάρχει θέμα υγείας και υγιεινής παρά μόνο το δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση.

Αν τα σχολεία είχαν διαπολιτισμικό χαρακτήρα τότε ο κόσμος μας θα γινότανε καλύτερος!!!

ΠΗΓΕΣ

https://parallaximag.gr/epikairotita/elliniko-paratiritirio-dikaioma-stin-ekpaidefsi-ton-paidion-prosfygon

https://www.maxmag.gr/politismos/ekpaideusi/ta-ofeli-tis-diapolitismikis-ekpaideysis

Π-Θ-Κ

Αφήστε μια απάντηση