όνειρα με χρώμα

Από καιρό μιλήσαμε με τα παιδιά για τη δυσκολία κάποιων ανθρώπων να δουν. Μίλησα στα παιδιά για την εμπειρία μου / γνωριμία με τη μη βλέπουσα Χ. και την εξαιρετική δύναμη ζωής.

Οι γνώσεις, οι πληροφορίες θέλουν -προφανώς- λίγο καιρό να ωριμάσουν στο μυαλό μας. Έτσι και το μυαλό των παιδιών. Ήρθε λοιπόν η απορία: "Ρωτήστε τη φίλη σας, Οι άνθρωποι που δε βλέπουν, μήπως στα όνειρά τους, στον ύπνο τους, βλέπουν χρώματα;;;;;"

Να, λοιπόν, η απάντηση:

Λοιπόν Εννοείται πως βλέπω χρώματα στα όνειρά μου γιατί εγώ μέχρι κάποια ηλικία έβλεπα, αυτό σημαίνει ότι γνωρίζω και τα χρώματα και διάφορες άλλες εικόνες, όπως παραδείγματος χάρη, τον ήλιο, τα δέντρα, το χωριό μου, ζώα κτλπ. Αν όμως είχα γεννηθεί τυφλή,, τότε δεν θα είχα άποψη για τα χρώματα Αλλά και για πολλά άλλα Οπτικά θέματα. Για να καταλάβεις όταν βλέπω στον ύπνο μου το χωριό μας, πάντα το βλέπω όπως ήταν πριν από 40 χρόνια που εγώ έβλεπα ακόμη. Ενώ το νιώθω ότι έχει αλλάξει, στον ύπνο μου το βλέπω όπως παλιά. Χαίρομαι ιδιαίτερα που η νέα μας γενιά έχει τόσο ώριμες απορίες. 

Leave a Reply