Ελληνικά

Κεφάλαιο 5ο – Υλικό για επανάληψη

5.1. ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

5.2. ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

5.2.5. Οι δέκα χρυσοί κανόνες του Π.Ο.Υ. για την ασφαλή προετοιμασία των τροφίμων

10 κάρτες διαλόγου, για να σας βοηθήσουν στην επανάληψή σας

5.3. ΝΕΡΟ-ΥΔΡΕΥΣΗ

Μονάδες επεξεργασίας νερού  

Water and You: The Water Treatment Process

(Πατήστε στους συνδέσμους για να δείτε τα βίντεο).

5.4. ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ-ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

 

5.5. ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΕΡΗΔΟΝΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΙΟΥ

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΙΟΥ

ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ-ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗ

Η άσκηση στην Αρχαία Ελλάδα
Πού συμβάλλει η άσκηση:

 

5.7. ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Ποιους όρους πρέπει να εκπληρεί η κατοικία για την προαγωγή της σωματικής και ψυχικής υγείας;
Γιατί η κεντρική θέρμανση είναι υγιεινότερη;
Πώς μπορεί να περιοριστεί ο θόρυβος;

ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

5. 8. ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Οι βλαπτικοί παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία των εργαζομένων:

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.e-me.edu.gr/hive-ygieini-21/2021/04/07/%ce%ba%ce%b5%cf%86%ce%ac%ce%bb%ce%b1%ce%b9%ce%bf-5%ce%bf-%cf%85%ce%bb%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b5%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%ac%ce%bb%ce%b7%cf%88%ce%b7/

Κεφ. 4ο Υλικό για επανάληψη

4.1. ΓΕΝΙΚΑ / 4.2 ΤΑ ΛΟΙΜΩΔΗ ΝΟΣΗΜΑΤΑ

4.4 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΛΟΙΜΩΔΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ / 4.5 ΤΡΟΠΟΙ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ

4.5.1 ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΕΠΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

4.5.2 ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΕΡΑ

4.5.2. ΓΡΙΠΗ

4.5.3 ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΑ ΜΕ ΞΕΝΙΣΤΕΣ Ή ΦΟΡΕΙΣ

4.5.4. ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ

4.5.4. Α. ΣΥΦΙΛΗ

4.5.4. Β. ΒΛΕΝΝΟΡΡΟΙΑ

4.5.4. Γ. ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ Β

4.5.4. Δ. ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ C

4.5.4. Ε. ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΕΠΙΚΤΗΤΗΣ ΑΝΟΣΟΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ (AIDS)

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.e-me.edu.gr/hive-ygieini-21/2021/02/21/%ce%ba%ce%b5%cf%86-4%ce%bf-%cf%85%ce%bb%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b5%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%ac%ce%bb%ce%b7%cf%88%ce%b7/

Κεφ. 3ο Υλικό για επανάληψη

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.e-me.edu.gr/hive-ygieini-21/2021/02/21/109/

ΚΕΦ. 2ο Υλικό για επανάληψη

Κάντε μια γρήγορη επανάληψη του κεφαλαίου!

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.e-me.edu.gr/hive-ygieini-21/2021/01/17/78/

Επανάληψη Κεφ. 1ο Η Υγιεινή ως επιστήμη

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.e-me.edu.gr/hive-ygieini-21/2021/01/17/59/

ΑΣΚΗΣΗ 5.4. ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ-ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.e-me.edu.gr/hive-ygieini-21/2020/12/10/%ce%b1%cf%83%ce%ba%ce%b7%cf%83%ce%b7-5-4-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%87%ce%b5%cf%84%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b7-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%81%cf%81%ce%b9%ce%bc%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1/

ΑΣΚΗΣΗ 5.3. ΝΕΡΟ-ΥΔΡΕΥΣΗ

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.e-me.edu.gr/hive-ygieini-21/2020/12/10/%ce%b1%cf%83%ce%ba%ce%b7%cf%83%ce%b7-5-3-%ce%bd%ce%b5%cf%81%ce%bf-%cf%85%ce%b4%cf%81%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b7/

Άσκηση: 5.2. 5.2.2. ασθένειες που μεταδίδονται με τα τρόφιμα, 5.2.4, Υγειονομικά μέτρα προστασίας τροφίμων, 5.2.5. Δέκα χρυσοί κανόνες του Π.Ο.Υ.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.e-me.edu.gr/hive-ygieini-21/2020/12/10/9/